GLAVNA SESTRA ŠTAMPARA: / 'Mi koji se svakodnevno susrećemo s bolesnim osobama vjerujemo i znamo da virus nije šala'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

'Ima građana koji ne vjeruju u koronavirus, ali mi koji se svakodnevno susrećemo s bolesnim osobama vjerujemo i znamo da to nije šala'

12.11.2020.
23:44
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Cecilija Rotim, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", rekla je za N1 da je očekivano povećanje broja novozaraženih srijedom i četvrtkom, jer se tada provodi više testova te da smatra da su brojke velike jer liječnici obiteljske medicine dobar obavljaju posao u procjeni koje pacijenate treba poslati na testiranje.

Ističe da se vrlo često događa da simptome Covida-19 razviju ukućani u jednom kućanstvu te da je nužan oprez jer nitko ne zna kako organizam, tj. imunosni sustav zaraženog reagirati. "Nažalost, ima građana koji ne vjeruju u koronavirus, ali mi koji se svakodnevno susrećemo s bolesnim osobama vjerujemo i znamo da to nije šala. Ne znamo kako će bolest utjecati na naš organizam i kakve dugoročne posljedice će imati", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvala je građane da čitaju o koronavirus u člancima koji su znanstveno utemeljeni te iskustva onih koji su preboljeli bolest.

Image
BANDIĆ ZA ZAGREB NAJAVIO MJERE JOŠ NEVIĐENE U HRVATSKOJ; Šostar: /

'Nastojat ćemo da ne budemo Grinchevi'

Image
BANDIĆ ZA ZAGREB NAJAVIO MJERE JOŠ NEVIĐENE U HRVATSKOJ; Šostar: /

'Nastojat ćemo da ne budemo Grinchevi'

Ne želi strože mjere

Kada je u pitanju Advent, smatra da će gradski stožer donijeti propisane mjere koje će stručnjaci razraditi. Ne zalaže se za pooštravanje mjera, jer smatra da će to samo dodatno demotivirati građane. Dodaje da je situacija u školama dobra i da je sve jako dobro organizirano, tako da nije bilo širenja virusa po cijelim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša Služba za školsku i adolescentsku medicinu svakodnevno je u komunikaciji sa školama. Se je jako dobro organizirano, doslovno se događa da jedan razred izlazi iz samoizolacije, a drugi ulazi. Ova metoda samoizolacije pokazala se jako učinkovitom. Nije bilo širenja usred škole i to je jako dobro i efikasno te funkcionira u praksi", ističe.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo