počela izborna utrka / Glavašević političarima: 'Važno je kako se odnosimo jedni prema drugima, čak i kad se ne slažemo'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Glavašević je pozvao političare da svojim pozitivnom primjerom zajednički grade demokratsku i političku kulturu

26.5.2020.
9:20
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Bojan Glavašević osvrnuo se na početak izborne utrke rekavši kako je on osobno, ali i mnogi drugi političari, bio često na udaru govora mržnje.

Image
Gošća RTL-a Danas /

Odbijenica Anke Mrak Taritaš Škori i HNS-u: 'Dva smo svijeta različita, za njih apsolutno nema mjesta'

Image
Gošća RTL-a Danas /

Odbijenica Anke Mrak Taritaš Škori i HNS-u: 'Dva smo svijeta različita, za njih apsolutno nema mjesta'

Kako bi uvredama i prozivkama kojima nije mjesto u javnom prostoru i na društvenim mrežama stali u kraj, Glavašević je pozvao političare da svojim pozitivnom primjerom  zajednički grade demokratsku i političku kulturu čak i kad se međusobno ne slažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Krenula je izborna trka i svjedoci smo vrlo ružnim stvarima. Pisale su se laži o mojoj obitelji, prozivalo se političare za osobni život, i vrijeđalo.

Mislim da svi svojim primjerom moramo sudjelovati u borbi protiv govora mržnje na društvenim mrežama, i zajedno graditi našu demokratsku i političku kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mog nedavnog posta u kojem sam prvi izvjestio o svom radu zadnje četiri godine, danas smo na sastanku našeg tima za kampanju razmislili dalje o našoj dužnosti i kakvi političari i političarke želimo biti, i kakva bi trebala biti naša politika. Mi se prvi obvezujemo na ovakva pravila igre, i pozivam sve kolege i kolegice da objave ovu infografiku i obećaju isto. Važno je kakvo društvo gradimo, i kako se odnosimo jedni prema drugima, čak i kad se ne slažemo'', poručio je Bojan Glavašević. na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već su prijeđene granice dobrog ukusa

Žestoki početak kampanja u kojoj padaju teške riječi jučer je u RTL-u Danas komentirala i šefica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

"Već sada su prijeđene granice dobrog ukusa. Kad se krenu djeca spominjati, to je nešto što je apsolutno zastrašujuće. Pogledajmo druge zemlje, djeca se nikad ne spominju. Mi smo tek u pretkampanji, 2. lipnja će se objaviti službena kampanja, stvari će postati gore. Svatko bi trebao voditi računa o tome što kaže. Kad ste u tom političkom ringu i kad se odlučite nabacivati blatom, svi su blatni, a tko je počeo prvi, to više nikoga ne zanima", rekla je u RTL-u Danas predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš i upozorila kako je žestokom retorikom prvi počeo premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo