GLAVAŠEVIĆ U INTERVJUU OPLEO PO ŠEFOVIMA NA PRISAVLJU: / 'HRT trenutno izgleda kao RTS u doba Slobodana Miloševića'

Image
16.6.2017.
11:20
VOYO logo

U emisiji Pressing urednika Petra Štefanića, Glavašević je komentirao i premijerku srbijanske vlade, Anu Brnabić, koja se deklarirala kao gay. Glavašević je mišljenja kako je u tom slučaju srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napravio dobar potez: "Vučić ima smisla za marketing i mislim da ide prema Europi i to je izuzetan potez. On vuče konce i ništa se tamo ne događa bez njega", a dodao je kako u bliskoj budućnosti može zamisliti i prvog gay premijera Srbije: "Ja svašta mogu zamisliti. Općenito se na Balkanu volimo igrati naoko nespojivim. Kod nas je stigmatizirano etnički bilo što osim Hrvata i baviti se politikom. Nedavno sam razgovarao s poznanicima i mislim da je krajnje vrijeme da se LGBT osobe aktivno uključe u politiku, ako igdje ima mjesta onda ima u SDP-u", rekao je Glavašević.

Image
GLAVAŠEVIĆ U SABORU O SKANDALOZNOM PRILOGU NA HRT-u: /

'U Aleksandru Zec je jučer ponovno ispaljen metak'

Image
GLAVAŠEVIĆ U SABORU O SKANDALOZNOM PRILOGU NA HRT-u: /

'U Aleksandru Zec je jučer ponovno ispaljen metak'

Verbalni napad na Janicu Kostelić ocijenio je neprimjerenim, ali smatra kako je izrečena mjera zatvora prestrogo rješenje: "Osnovni problem su dvostruki kriteriji na koji način represivni aparat djeluje kada se dogodi nekome iz HDZ kvote ili nekom drugom. Vrijeđanje u javnom govoru je neprimjereno, ali se zbog toga ne bi trebalo ići u zatvor. Oni će zbog svog ponašanja i završiti u zatvoru, ali točno se zna što je za kakvu sankciju. Ako vičete 'Za dom spremni' onda je za zatvor, dok primjerice 'Ćiro, pederu', koliko god bilo uvredljivo, nije za zatvor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Milanovićem se viđa na kavama

O šefu SDP-a, Davoru Bernardiću, Glavašević nije govorio puno, tek to da je na toj poziciji samo šest mjeseci pa mu treba dati priliku, a optužio je i dio medija za "prekomjerno granatiranje Bernardića" koje ovaj nije u potpunosti zaslužio.

I dok o novom šefu SDP-a govori donekle suzdržano, Glavašević je nahvalio bivšeg prvog čovjeka te stranke, Zorana Milanovića, za kojeg je rekao kako bi ga volio vidjeti na čelu države: "Milanović mi ne nedostaje u politici u onom smislu kakav je bio prije, ali se vidimo na kavi. Nadam se da nije završio s politikom i volio bih ga vidjeti kao kandidata za predsjednika države. Ja nisam jedini kojem je on pao na pamet", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrušio se na HRT

Glavašević je posebno oštar bio prema HRT-u, kazavši da je tamo: "grozna situacija za koju i SDP snosi dio odgovornosti. Trenutno se, što se tiče objektivnosti, gledanosti i kvalitete HRT može mjeriti s RTS-om u vrijeme Slobodana Miloševića jer se na HRT-u obračunavaju s političkim protivnicima vladajućih u ime vladajućih, a i unutar kuće se obračunavaju s nepoželjnima. Imamo slučaj Domagoja Novokmeta. To su teške optužbe, da, ali ja sam član Odbora za medije. U kampanji smo htjeli napraviti neke konkretne poteze vezane za HRT kako bi ga odmaknuli od politike i smatramo da smo mogli inicirati neke promjene što se tiče imenovanja ravnatelja HRT-a", zaključio je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo