nema znaka jednakosti / Glavašević o napadima na Milanovića: 'Zasluge HOS-a ne mogu opravdavati ustaštvo'

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Naglasio je kako danas relativizatori pokušavaju osporiti direktnu povezanost ideje HOS-a i ustaškog pokreta

23.4.2020.
13:28
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Bojan Glavašević prokomentirao je negodovanja koja je kod nekih izazvala izjava predsjednika Zorana Milanovića o tome kako treba maknuti ploču HOS-a, koja sadržava ustaški pozdrav i modificirane simbole ustaškog pokreta.

HOS i ustaštvo

''Sasvim očekivano, istina koju je izgovorio izazvala je bijes onih koji godinama, promišljeno i zlonamjerno, stavljaju znak jednakosti između ustaša i Domovinskog rata'', napisao je saborski zastupnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako danas relativizatori pokušavaju osporiti direktnu povezanost ideje HOS-a, njegovih obilježja, i pozdrava ZDS s ustaškim pokretom. No kako postoje brojne snimke iz devedesetih godina, na kojima postrojbe HOS-a na hrvatskim ulicama i trgovima skandiraju "Tko smo mi? Ustaše!" i "Za koga? Za poglavnika!"

''Danas se istine koju je Zoran Milanović izrekao srame i niječu je, i pritom "okreću pilu naopako" pa govore kako je baš Milanović uvrijedio branitelje nazivajući ih ustašama i da je pljunuo na "kompletnu legalnu postrojbu hrvatske vojske". Isti ti pokušavaju "zavaditi" mog oca i mene izvrćući njegove riječi o zaslugama boraca HOS-a u obrani Vukovara'', stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

''Zasluge boraca HOSa u obrani Hrvatske, a one nisu male, ni na koji način ne mogu rehabilitirati, opravdati ili prihvatljivom učiniti ideologiju kojom su mnogi od njih bili nadahnuti, simbole koje su koristili, ili ustaški pozdrav koji su upotrebljavali. Znaka jednakosti između tih dviju stvari nema i ne može biti'', pojasnio je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo