konačna odluka / Glavašević ide na izbore za Europski parlament: Bit će drugi na listi stranke Start Dalije Orešković!

Image
Foto: Pixsell

'Mislim da pred mojom generacijom stoji izazov, a to je da je jedan dio Hrvatske upao u stanje apatije'

21.3.2019.
21:32
Pixsell
VOYO logo

Bivši SDP-ovac, a sada nezavisni saborski zastupnik, pomoćnik ministra branitelja Predraga Matića u Vladi Zorana Milanovića, Bojan Glavašević bit će, kako doznaju Vijesti.hr, drugi na listi stranke Start Dalije Orešković na izborima za Europski parlament.

Rezultat je to dogovora dvoje političara koje se i ranije dovodilo u kontekst eventualne suradnje, a sada je to listom za EU izbore i formalizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred mojom generacijom stoji izazov"

Da podsjetimo, Glavašević je iz SDP-a izašao u kolovozu prošle godine rekavši kako "mislim da je povijesna epizoda Socijaldemokratske partije završena i da nažalost ta stranka ne može ponuditi nijedno rješenje za ijedan problem u Hrvatskoj, jer je zaokupljena borbom za fotelje."

"Ja želim opravdati mandat koji su mi povjerili, želim biti jedan od onih koji Hrvatskoj mogu donijeti promjenu. Mislim da pred mojom generacijom stoji izazov, a to je da je jedan dio Hrvatske upao u stanje apatije, a ako joj se prepustimo, za 10 ili 15 godina opet će se pojaviti jedan Andrej Plenković i HDZ koji će moći nesmetano pljačkati i širiti korupciju u ovom društvu", rekao je Glavašević objašnjavajući razloge napuštanja SDP-a, koji je ljudima koji su ga zamolili da se bori za njih poručio da nisu sami i da ih je čuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, nekoliko mjeseci kasnije, odlučio se za ljude koje je spominjao tada boriti na listi stranke Start Dalije Orešković. Koliko će u tome imati uspjeha, saznat ćemo vrlo skoro na izborima za Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo