Glavaš tužio Josipovića zbog oduzimanja čina

Glavaš je podnio tužbu Ustavnom sudu RH i Upravnom sudu RH protiv odluke Josipovića da mu oduzme čin generala bojnika. Tvrdi kako su mu tom odlukom povrijeđena prava i slobode zajamčena Ustavom.

17.10.2010.
17:01
VOYO logo

"Tom odlukom su mi više nego očito povrijeđena prava i slobode čovjeka i građanina zaštićena Ustavom RH", ocijenio je u priopćenju Branimir Glavaš, koji je u pritvoru u Sarajevu.

Glavaš smatra da je Ivo Josipović tu odluku donio, kako je kazao, "motiviran ideološkom i političkom isključivošću, zaslijepljenošću i mržnjom prema svemu što ga podsjeća na slavna Tuđmanova vremena stvaranja hrvatske države".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, time je Josipović prekršio Ustav RH, Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, Zakon o obrani, Zakon o službi u Oružanim snagama, Pravilnik o postupku za dodjelu činova i promaknuća u vojnih osoba u činove te Kazneni zakon.

Tu odluku Glavaš naziva klasičnim politikantskim diskriminatorskim činom, "usmjerenim na neuspjeli pokušaj njegove moralne i političke diskriminacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović je Glavašu u rujnu oduzeo čin zbog presude Vrhovnog suda RH kojom mu je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora od osam godina, a oduzeo mu je i odlikovanja Republike Hrvatske.

Prethodni članci:

arti-201009210757006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008120393006

arti-201008110530006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo