neće se pomiriti s brisanjem / Glasovac izbrisana s popisa birača SDP-a: 'Petljaju i muljaju. Onako kako vodimo sebe danas, sutra bismo vodili državu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Izborni proces u Zadarskoj županiji je ozbiljno kontaminiran neuspjelim pokšajem krivotvorenja popisa birača. Neuspio je samo zato što se saznalo i što je izašao u javnost'

29.5.2018.
19:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sabini Glasovac iz Zadra onemogućeno je glasanje na unutarstranačkim izborima, a osim nje, s liste birača izbrisan je i asistent europarlamentarke Biljane Borzan.

Službeno obrazloženje glasi da nisu platili zaostale članarine što su trebali učiniti do 15.  svibnja ove godine. Međutim, SDP-ovci koji kažu kako se po Statutu stranke zapravo mogu brisati smo članovi koji članarinu nisu platili puni šest mjeseci te da Glasovac, Turčinov i ostali  članovi ne spadaju među takve, prenosi Zadarski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ova saborska zastupnica i dugogodišnja predsjednica Gradske organizacije,  Sabina Glasovac neće se pomiriti s brisanjem svojega imena s biračkog popisa te je već poduzela neke mjere prema onima koji joj uskraćuju  izlazak na unutarstranačke izbore. 

"Prvo te izbace s popisa. Bez osnove. Kada to dospije u javnost, lažu da je problem s članarinom. Petljaju, muljaju o plaćanju, neplaćanju, grešci sustava, nekakvom knjiženju. Iako znaju da je to notorna laž i postoje dokazi o knjiženju koji ih demantiraju. Onda mimo svih regula naprave novi popis koji pokazuje da nisam jedina koju su izbacili mimo pravila, a druge ubacili mimo tih istih pravila. I sada ćemo se praviti da se ništa nije dogodilo. E nećemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni proces u Zadarskoj županiji je ozbiljno kontaminiran neuspjelim pokšajem krivotvorenja popisa birača. Neuspio je samo zato što se saznalo i što je izašao u javnost. Ostaje pitanje tko je to napravio, za čiji račun i hoće li itko iz stranačkog vrha reagirati. Ili će dati blagoslov ovakvim rabotama. Samo mi nemojte reći da ovakvim javnim govorenjem nanaosim štetu stranci i da se trebamo baviti problemima u državi, a ne problemima među sobom. E pa vidite, jedno je itekako povezano s drugim.

Onako kako vodimo sebe danas, sutra bismo vodili državu. Ono što toleriramo danas unutar sebe kada smo u oporbi tolerirali bismo sutra kada dođemo na vlast. Zato smatram da je bitno da u SDP-u vlada odgovornost, statutarnost, red,rad i disciplina te da se poštuju pravila", napisala je Sabina Glasovac na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo