SLOVENSKA VLADA TVRDI: / 'Hrvati zatvaraju diskoteke i otkazuje velike manifestacije'; Cappelli: 'Ne znam otkud im to...'

Image
Foto: Pixsell

Slovenski mediji pišu kako je Hrvatska odlučila zatvoriti noćne klubove i otkazati veće manifestacije iako o tome nije bilo prigovora proteklih dana,

30.6.2020.
12:58
Pixsell
VOYO logo

Glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus, Jelko Kacin na Twitteru je napisao da je Hrvatska odlučila pojačati epidemiološke mjere i pristala zatvoriti noćne klubove, diskoteke i otkazati veće manifestacije. I slovenski mediji pišu o mjerama koje hrvatski Nacionalni stožer civile zaštite uopće nije iskomunicirao prema javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekršili smo epidemiološke kriterije

"Hrvatska vlada je odlučila preuzeti naše uzorke ponašanja i zatvorit će noćne klubove, diskoteke i otkazati veće manifestacije, napisao je na Twitteru glasnogovornik slovenske Vlade za Covic19 Jelko Kacin i dodao da su zbog toga odlučili ostaviti Hrvatsku na "zelenoj listi" epidemiološki sigurnih zemalja.

"Prema dogovoru među zavodima, i prema dogovorima među predsjednicima vlada, hrvatska se vlada odlučila da će zatvoriti noćne klubove i diskoteke te otkazati velike zabavne događaje, među ostalim i zabave na plaži Zrće. Trenutačno stanje broja zaraženih u Hrvatskoj doista prelazi 10 zaraženih na 100.000 stanovnika. Međutim, na temelju podataka, Slovenija nije odlučila Hrvatsku ukloniti sa zelenog popisa sigurnih zemalja", rekao je Kacin na konferenciji za medije, a prenosi 24ur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLOVENCI NAS ZASAD NEĆE SKINUTI SA 'ZELENE LISTE': /

'Postoje uvjeravanja da će zatvoriti noćne klubove'

Image
SLOVENCI NAS ZASAD NEĆE SKINUTI SA 'ZELENE LISTE': /

'Postoje uvjeravanja da će zatvoriti noćne klubove'

Neće odustati od nadzora

Kacin je dodao da neće odustati od nadzora Hrvatske, niti od mogućnosti uklanjanja sa zelene liste. Pozvao je Slovence u Hrvatskoj da ostanu budni, nose maske i izbjegavaju gužve, a mladima je savjetovao da ne organiziraju improvizirane zabave, javlja Delo.

Premijer Andrej Plenković je jučer tijekom predizbornog sučeljavanja napomenuo da je telefonski razgovarao sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da će se Hrvatska otvoriti prema Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, o čemu bi odluka trebala biti donesena danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar turizma Gari Capelli kazao je za 24 sata kako ne zna odakle Sloveniji informacija o zatvaranju klubova i manifestacija jer takva odluka još nije donesena, epidemiolozi će je ovih dana razmatrati te će Stožer odlučiti ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Ministar Vili Beroš potvrdio je da se razmišlja o zatvaranju noćnih klubova, diskoteka i ograničenju većih manifestacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo