Slaven Hojski / Glasnogovornik DIP-a za RTL Danas: 'Apsolutno je vrijeme da porazgovaramo o izbornoj šutnji'

Sve je je više onih koji tvrde da je izborna šutnja besmislena

25.5.2019.
19:40
VOYO logo

Izborna šutnja uoči izbora za Europski parlament, koja je počela u petak u ponoć, uglavnom se poštuje te nema ozbiljnijih dojava o njezinu kršenju. 

"Danas smo cijeli dan pratili situaciju na terenu i mogu reći da je manji broj dojava što se tiče kršenja izborne šutnje", rekao je u razgovoru za RTL Danas glasnogovornik Državnoga izbornog povjerenstva Slaven Hojski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom su građani dojavljivali stvari o lecima u sandučićima ili na automobilima. Manje zbog SMS-ova i poziva u kojima se agitira za neku stranku. Poslali smo ih HAKOM-u na daljnju analizu. I sami smo provjeravali sitauciju na nekim portalima i Facebooku. I tu je nekoliko slučajeva koje smo izolirali te ćemo ih analizirati", dodao je Hojski.

Danas je u nekoliko gradova u Hrvatskoj održan Hod za život, a Hojski kaže da tom prilikom nije bilo kršenja izborne šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko sam ja vidio, prošlo je sve prema uputama. Koliko sam vidio, nije bilo ni snimanja kanditata ni predstavljanja programa. Mislim da je, što se toga tiče, sve proteklo u redu", kazao je.

Sve je više onih koji tvrde da je izborna šutnja besmislena. Da se o tome može razgovarati slaže se i Hojski, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok je zakon ovakav, mi moramo tako postupati. Za europske izbore najveće su kaznene odredbe. Vrijeme je da apsolutno porazgovaramo o tome. Ja se slažem sa stajalištem struke da krenemo u analizu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo