OVO ĆE VAS ODUŠEVITI: / Genijalna snimka potapanja broda JNA iz zraka, pod vodom i s palube

Image
Foto: Screenshot You Tube
23.5.2016.
22:36
Screenshot You Tube
VOYO logo

Vis je izgrađen 1953. godine u Uljaniku, dug je 58, a širok osam i pol metara. Trup je izgrađen od čelika, dok su palube aluminijske i obložene čak šest centimetara debelim slojem tikovine. Brod pogone dva stroja od po tisuću konjskih snaga koji mu omogućuju maksimalnu brzinu od 17 čvorova.

POTOPLJEN ADMIRALSKI BROD VIS: Tisuće ljudi svjedočile događaju u Istri

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimatelj Ranko Frka i fotograf Danijel Frka napravili su fascinatni video. Potapanje broda Vis snimljeno je iz zraka, kamerama postavljenim na brodu i podvodnim kamerama. Pogledajte ovu genijalnu snimku koja će vas oduševiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od mnogo poznatijeg Titovog 'Galeba', koji je u biti preuređeni trgovački brod, brod Vis je projektiran i građen kao luksuzna jahta tako da je pružao za ono doba vrhunski smještaj i luksuz. Vis je od Galeba često preuzimao i ulogu glavnog zapovjednog broda mornarice, svaki put kada je glavni Titov brod bio na nekom od putovanja u stranim zemljama ili na popravcima.

Pulski poduzetnik Arsen Brajković kupio je Vis 2002. godine u Crnoj Gori, nakon što je taj nekadašnji zapovjedni brod JRM-a godinama ležao na mrtvom vezu u Boki Kotorskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SPEKTAKL: Potapanje admiralskog broda Vis

Image

SPEKTAKL: Potapanje admiralskog broda Vis

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo