veliki, ali i skup, projekt / Gdje je zapelo sa sljemenskom žičarom? Iako od radova trenutno nema ništa - stižu nova obećanja

'Nakon što je izašao sa mise na Božić, gradonačelnik je opet bio inspiriran i dao novo obećanje, čini mi se 18. po redu'

1.1.2019.
8:00
VOYO logo

Nakon 12 godina čekanja - danas je trebao biti dan kada su Zagrepčani napokon trebali uživati u novoj žičari na Sljemenu. Radovi ne samo da nisu blizu završetka, nego još nisu ni započeli. 

No, neki su toliko vjerovali obećanjima zagrebačkog gradonačelnika Bandića da su ipak zaputili do Gračana, uvjereni da će se zajedno s njime provesti žičarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opremljeni sanjkama i skijama dvojica zastupnika gradske skupštine proslavili su ispunjenje obećanja koje im je prije godinu i pol dao gradonačelnik Bandić. Naime, u njegovom su društvu danas trebali nazočiti svečanom otvorenju žičare.

"Ja sam pun vjere u obećanja gradonačelnika danas došao ovdje, donio sam i sanjke kako bi u potpunosti mogli uživati u ovom trenutku, no nažalost ni gradonačelnik ni predsjednik Gradske skupštine nisu došli, ali evo vidimo tu nema niti žice, ništa se ne radi, tako da...", kaže Matej Mišić, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini (SDP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik je osim članova gradske skupštine nekoliko puta uvjeravao i same građane da će danas prisustvovati otvaranju žičare.

"Nova žičara koja bi trebala biti gotova, u cjelosti gotova do 2018. u 4 faze bi trebala prevesti tisuću i pol putnika na uru, 6 metara u sekundi, sa 35 stupova i 84 kabine sa po 10 putnika", govorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čari ove nove turističke atrakcije, za čiju se izgradnju odvaja gotovo 300 milijuna kuna htjeli su se uvjeriti i sami građani koji su bili razočarani kad nisu ugledali niti jedan stup, a kamoli jednu od 84 gondole. 

Ako je suditi prema projekcijama pa čak i izgledu jedne od gondola predstavljene početkom godine žičara koji bi za 16 minuta trebala prevaliti 4 i pol kilometra rijetko će koga ostaviti ravnodušnim. Iako od radova trenutno nema ništa - stižu nova obećanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je izašao sa mise na Božić, gradonačelnik je opet bio inspiriran i dao novo obećanje, čini mi se 18. po redu da će za 15-20 dana biti zakopana prva lopata, pa se nadam stvarno za korist građana da će se nešto i dogoditi", ističe Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini (NH-PS).

Nakon 12 godina čekanja na žičaru do sličnog su zaključka došli i građani - kad Bandić ne može, pomoći može, kako on sam često naglašava - samo dragi Bog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo