NEUOBIČAJENA KAMPANJA / Gdje je nestao predsjednički kandidat Mislav Kolakušić? Nema ga nigdje! Osim na internetu...

Bivši sudac i europarlamentarac Mislav Kolakušić svoju političku bitku vodi - na društvenim mrežama

7.10.2019.
22:25
VOYO logo

Nevidljivi predsjednički kandidat - sve dok se ne upali internet. Bivši sudac i europarlamentarac Mislav Kolakušić svoju političku bitku vodi na društvenim mrežama.

"Ja sam 21 godinu u hrvatskom pravosuđu, 9 godina sam bio sudac Trgovačkog suda i mogu vam osobno potvrditi da je hrvatsko društvo iznimno korumpirano i da moramo prvenstveno riješiti, u što se moraju uključiti sve institucije Europske unije, pa i Europski parlament, moramo riješiti vladavinu prava i korupciju u našoj Europskoj uniji", kazao je u jednoj od svojih snimki na Facebooku Kolakušić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je kampanju

Snimke svojega političkog angažmana u Europskom parlamentu Kolakušić često objavljuje. Na njegovu Facebook profilu nalaze se i pisane objave poput ove - da je pobjeda na predsjedničkim temelj pobjede na  parlamentarnim izborima.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On iskorištava svoju poziciju u Europskom parlamentu, kao što možemo vidjeti po zadnjim postovima, kako bi opet komunicirao sa svojom publikom. To su snimke, njegove poruke, obraćanja unutar Europskog parlamenta. Zapravo se tu može vidjeti kako je on nastavio kampanju", kazao je komunikacijski stručnjak Petar Tanta

Njegove poruke dopiru do 155.000 ljudi

Iako ne odgovara na pitanja novinara i ne izlaže se javnosti, Kolakušićeva poruka dopire barem do 155.000 ljudi - pratitelja na Facebooku. Upravo ova taktika, odnosno aktivnost na društvenim mrežama, osigurala mu je mjesto u Europskom parlamentu iako mu tada ankete nisu davale velike šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plaćao je za svoje objave i jako dobro naciljao publiku i jako je dobro formirao poruku prema svojoj publici", kaže Tanta te dodaje: "Kolakušić se koristio Google Display Networkom i Google Search Networkom gdje je zakupio riječ antikorupcija. Svaki put kad ste čitali neki tekst, vi ste mogli vidjeti njegove oglase koje je postavio. Kada nekakav članak piše o antikorupciji, odjednom vam se slučajno postavi neki post koji ide u smjeru Mislava Kolakušića". 

U listopadu pao za tri postotna boda

Pitanje je može li istom taktikom do rezultata i na predsjedničkim izborima? Prema RTL-ovoj anketi u listopadu bilježi pad za tri postotna boda u odnosu na rujan, i sada ga bira tek 6,4 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U proteklih mjeseci on je imao solidnu podršku od 12 posto koja se sad istopila. Dakle, kako ju je dobio na EU izborima, tako ju je i izgubio jer nije ništa radio. On mora napraviti nešto dalje, iskoračiti iz društvenih mreža i ipak dati do znanja da se natječe. Mi u ovom trenutku ipak nemamo dojam da je on ozbiljan kandidat, da ozbiljno misli, i  kalkulira li možda s predsjedničkim izborima kao korakom do parlamentarnih, koji su isto brzo", kaže politički analitičar Krešimir Macan

O predsjedničkim ambicijama govorio je nakon europarlamentarnih izbora. "Garantiram vam da promjene u Hrvatskoj dolaze sigurno već na ovim predsjedničkim izborima i da više sigurno ništa neće biti isto", rekao je početkom srpnja te dodao kako će u veljači biti izabran za predsjednika države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srpnja Kolakušić vodi nevidljivu bitku - čiji će rezultati biti vidljivi za tri mjeseca.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo