saznanja o razlozima odlaska /

Gdje je i što na putu u SAD radi predsjednica Republike? Maštruko: 'Ovako ispada da je došla iskamčiti neke ustupke'

Doznali smo zašto se malo toga zna što Kolinda Grabar Kitarović radi preko 'bare'

3.1.2017.
22:23
VOYO logo

Gdje je i što na putu u SAD radi predsjednica Republike? Pitanje je to na koje od početka godine nema preciznog odgovora, osim da je u SAD-u, gdje provodi druge novogodišnje blagdane za redom. Doznali smo zašto se malo toga zna što Kolinda Grabar Kitarović radi preko "bare".

Posljednji put javnost je u Uredu predsjednice bila još na predbožićnom domjenku. Potom je na Staru godinu na web stranici Ureda objavljeno priopćenje u kojem samo piše da je predsjednica od 1. do 5. siječnja u posjetu SAD-u. Tek danas smo neslužbeno doznali da je ondje kako bi se susrela s ljudima koji bi trebali biti dio buduće Trumpove administracije, a koje poznaje s prethodnih poslova u NATO-u i veleposlaničke dužnosti u Washingtonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se do stupanja na dužnost oni ne smiju sastajati sa stranim liderima, predsjednica se, kako doznajemo, s njima susrela kako bi im skrenula pažnju na odnose Hrvatske i Amerike, kao i na regiju, s obzirom da stalno inzistira kako se situacija u BiH neće stabilizirati bez ponovnog uključivanja SAD-a.

No, veteran hrvatske diplomacije Ivica Maštruko smatra kako nije na predsjednici nego na nižim razinama da idu na takve sastanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona ne treba zaboraviti da je predsjednica države i da to zahtijeva i posebne postupke i poseban tretman tih posjeta. Ovako ispada da je došla iskamčiti, na razini jednog trećerazrednog predsjednika države, neke ustupke, pa makar bilo to mjesto u loži na inauguraciji predsjednika Trumpa", smatra prvi veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Ivica Maštruko.

I dok se tako malo zna o predsjedničinim novogodišnjim blagdanim u SAD-u, barem točno znamo gdje je popodne bio njezin suprug Jakov - na sljemenskim tribinama uživao je u Snježnoj Kraljici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo