GAY KRUZER U SPLIT DOVEO 2000 GOSTIJU: /

'Svaku večer imamo drugi tematski party'

Image

U Split je u subotu upolovio kruzer koji je u taj grad doveo 2000 gay turista, većinom imućnijih koje su Splićani spremno dočekali očekujući da u njihovim dućanima ostave svoj novac.

1.8.2016.
9:18
VOYO logo

"Bio sam u Splitu 2006., mnogo toga se promijenilo nabolje. Grad je predivan, a čini mi se da su i ljudi postali tolerantniji", priča za Slobodnu Dalmaciju Ron Smith iz Los Angelesa, koji je sa svojim prijateljem Tahom kruzerom "Eurodam" u subotu ujutro uplovio u Split. I oni su se, kao i ostalih dvije tisuće gostiju s tog broda, raštrkali gradom pa su tako obišli nekoliko restorana i dućana te se vratili na brod.

"Zabava na brodu je odlična. Svaku večer imamo drukčiju tematsku zabavu, kao što su osamdesete ili motiv cirkusa. A tijekom dana obilazimo predivna mjesta", priča Taha dodajući kako je stekao dojam da je Split prijateljski raspoložen. Sherman i Bruce na brodu slave 25 godina veze. Putovanjem su oduševljeni, kao i Splitom te ističu kako se vidi da imamo bogatu povijest. Da je na brodu bogata klijentela potvrđuje i činjenica da najjeftinija karta za osmodnevno krstarenje Sredozemljem stoji 1600 eura, dok su se bolji aranžmani morali platiti mnogo više. Putnicima su na raspologanju brojni sadržaji, nekoliko restorana, bazeni i saune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Grgo Jelavic

'Skužili smo ih odmah, pun ih je grad. Neka ljudi!'

Iako je bilo i onih koji su rogoborili protiv dolaska homoseksualno orijentiranih gostiju u Split, dojam je da ih je (njih i njihov novac) većina dočekala dobrodošlicom.

"Meni vam to ne uopće ne smeta!", kaže jedna prodavačica koja nije željela reći koliko su gosti kod nje potrošili. "Skužili smo ih odmah, pun ih je grad. Neka ljudi!", kratko govori druga. No neki od gostiju mrzovolju domaćina osjetili su na vlastitoj koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEUOBIČAJENA PONUDA: Turistička agencija vodi posjetitelje na ‘Tajnu vatikansku gay turneju’

"Čuo sam da mi je jedna žena nešto dobacila kad sam se sa svojim partnerom držao za ruke. Mislim da joj nije bilo drago što je grad pun homoseksualaca", kazao nam je Martin iz Beča, ali njegovu partneru to nije smetalo jer kaže da je bio usredotočen na šoping i da mu je bilo odlično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo