GASIT ĆE SE STRUJA PREKRŠITELJIMA? / 'U našem je mentalitetu nekoga prevariti, održavaju se tajne zabave'

Image

'Općine i gradovi mogu ugasiti struju prekršiteljima'

25.3.2020.
21:37
VOYO logo

Novo žarište koronavirusa u Hrvatskoj sada se "smjestilo" u Osječko-baranjsku županiju gdje je sada ukupno 26 oboljelih od Covida-19. Zbog toga je županijski Stožer civilne zaštite donio zaključak da treba represivnije djelovati prema prekršiteljima izolacije kao i prema onima koji se neodgovorno ponašaju.

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je stigao u Osijek ne bi li smirio situaciju pa je rekao da se ona nalazi pod nadzorom i da nije alarmanta. Istaknuo je da su Osijeku dva žarišta zaraze i da su oba unutar bolnice i to na odjelima intenzivne njege i na odjelu za plućne bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR BEROŠ OTIŠAO U OSJEČKU BOLNICU: /

Kaže da je do smjena došlo prije pojave koronavirusa u bolnici

Image
MINISTAR BEROŠ OTIŠAO U OSJEČKU BOLNICU: /

Kaže da je do smjena došlo prije pojave koronavirusa u bolnici

Načelnik osječkog stožera i dožupan kaže: 'Provodimo više testova'

Goran Ivanović, načelnik osječkog županijskog Stožera civilne zaštite te ujedno dožupan, bez obzira na to što u Osijeku ima toliko slučajeva zaraze ipak smiruje situaciju.

Image
Image

"Pojavilo se veliko žarište gdje je desetak ljudi bilo u doticaju s drugim ljudima. Ipak, to ne treba plašiti, bitno je da brzo registriramo zaražene, ali i provodimo više testova. Ono što se dogodilo u KBC-u, rekao bih u medicinskom smislu, događa se", kaže Ivanović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I dalje se održavaju tajne zabave...'

Unatoč tome što se sve više osoba testira i što situacija navodno nije alarmantna, mjere su postrožene. To se moralo dogoditi jer kako kaže, i dalje su se održavale tajne zabave kojima se samo pogoršava već ionako teška situacija.

Image
Image

"To je naš mentalitet, nekoga ćemo prevariti i zaobići, ali time se ugrožava sebe same, kao i druge. Općine i gradovi mogu ugasiti struju prekršiteljima. Nemojte to raditi, činite svima štetu i probleme. Ovo je zajednička borba svih nas. Tu nema povlaštenih, svi se moramo pridržavati pravila u situaciji koja neće trajati tri dana", naglasio je Ivanović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi Osječani trebali zapamtiti jest da su ova pravila tu da se poštuju, a ne da se krše jer će jedino tako ova krizna "korona situacija" što prije završiti.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo