Gadljivo Glavaševo pismo Ivi Sanaderu

'Iako te strašna sudbina stigla još je strašnija spoznaja da si ostao sam. Kao pas. Tako si i uhićen, kao pas na cesti... Svi su te se odrekli.

19.7.2011.
14:34
VOYO logo

Branimir Glavaš uputio je iz kaznionice u Zenici pismo Ivi Sanaderu i pobrinuo se da ono dospije u medije. Naslađuje se zbog njegovog pritvaranja u Remetincu, pa čak ga i, može se reći, indirektno poziva na samoubojstvo.

"Pišem ti u ime svih nas hrvatskih branitelja koje si svojim stranim gospodarima prodao za Judine škude. A znaš kako je Juda završio!", navodi Glavaš u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juda Iškariotski se, naime, nakon izdaje Isusa objesio o drvo. Glavaš sebe, dakako, vidi kao nevinu osobu:

"Nepravda koju si učinio meni, nevinog me strpavši u zatvor, težak je križ koji nosim na svojim leđima. A i ja sam kršćanin i nosim taj križ pun vjere da je to još jedno iskušenje koje trebam otrpjeti", piše Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Dnevnik.hr, Glavaš Sanaderu piše i u ime "milijuna hrvatskih građana koje je beskrupulozno popljačkao, u ime stotina tisuća onih koje je ostavio bez posla na rubu egzistencije, u ime starih o čijim bijednim mirovinama ovisi preživljavanje ne samo njih i njihove nezaposlene djece, već i školovanje njihove unučadi".

'Nigdje prijatelja. Svi su te se odrekli'

Iako mu nije lako biti "nevin u zatvorskoj ćeliji", obitelj i prijatelji mu, piše Glavaš, daju snagu i motiv da izdrži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A onda se sjetim tebe. I nasmijem se sjetivši se vica o lopovu kojeg uhvatiše na djelu. Pred izricanje presude, na upit suca kako se osjeća lopov mu odgovori: Osjećam se kao mlada prve bračne noći. Znam što slijedi samo ne znam koliko će trajati. Ako ne znaš, 'dragi Ivo', koliko će trajati ja ću ti reći. 'Dragi Ivo', trajat će jako, jako dugo, duže nego te odvjetnici zavaravaju, duže nego možeš zamisliti", stoji u pismu ratnoga zločinca, koji nastavlja:

"To što si 'zatarabljen', to je normalna i očekivana posljedica tvojih djela i nedjela. Drugačije nisi niti mogao završiti, a to sam ti 'vizionarski' najavio još u trenutku našeg političkog razlaza 2005.". Tada je Sanadera, tvrdi, nazvao "kriminalcem i najobičnijim bleferom bez pokrića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako te strašna sudbina stigla još je strašnija spoznaja da si ostao sam. Kao pas. Tako si i uhićen, kao pas na cesti. Sada i čamiš sam iza rešetaka. Nigdje prijatelja. Svi su te se odrekli. Nisi više 'dragi Ivo' kako ti je ne tako davno tvoja Jaca tepala. Postao si 'Ivo nečastivi'. Sudbina koja te stigla je istinsko prokletstvo, a kazna ti još nije niti izrečena", smatra Glavaš, zaključujući:

"S obzirom na to da ti nije bila navala za posjete u Austriji, a duboko sam uvjeren da navale neće biti niti u Remetincu, znam da će te ovo pismo obradovati i uljepšati ti bezbrojne duge zatvorske dane, mjesece i godine koje su pred tobom. I na kraju 'dragi moj Ivo', ostaj mi zdravo i živo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103200268006 arti-201107190152006 arti-201008280164006 arti-201008110530006 arti-201005270917006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo