GABRIJEL I EVA DOBILI SU POKLON KOJI IM JE BIO TAKO POTREBAN, A TAKO NEDOSTIŽAN: / 'Jako sam sretan, tata me više neće morati lupkati po tijelu'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Gabrijel i njegova sestra Eva, koji boluju od neizlječive plućne bolesti, dobili su nove prsluke nakon što je humanitarnom akcijom u rekodnom roku skupljen potreban novac

21.12.2019.
22:16
RTL/Screenshot
VOYO logo

Osmogodišnji Gabrijel, koji je nakon dva tjedna izašao iz bolnice, i njegova trogodišnja sestra Eva boluju od cistične fibroze, neizlječive plućne bolesti zbog koje ne mogu normalno disati. Pokrenuta je humanitarna akcija za kupnju prsluka koji bi im koliko toliko olakšali djetinjstvo, nakon čega su brat i sestra dobili prsluke jer je novac za njihovu kupnju skupljen u rekordnom roku, javlja RTL. Dva prsluka koštala su 240.000 kuna.

"Ljudi ne možete zamisliti koliko nam je to uljepšalo živote, neizmjerno je olakšalo", rekla je majka Lea Slijepčević. "Jako sam sretan jer me mama i tata neće morati lupkati po prsima i rebrima i leđima. I rukama", rekao je Gabrijel Slijepčević kojemu će prsluk sada omogućiti da lakše diše. "Presretni smo, jednostavno nismo očekivali da će se nešto ovakvo desiti, omogućeno im je sve što potrebno za njihovu bolest", kazao je Srebren Slijepčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak novca će se proslijediti

Humanitarnu akciju je podržao i RTL a novac je skupljen u samo 24 sata. Iz cijelog svijeta stizale su donacije od 10 do 10 tisuća kuna. Tome je pridonijela i RTL-ova dražba reketa Donne Vekić kojeg je poklonila Zoranu Šprajcu. Ukupno je skupljeno 602 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim prsluka Eva i Gabrijel dobili su tri nova neophodna inhalatora te im stižu medicinski kreveti, zalihe lijekova i vitamina. "Puno se novca sakupilo, a ako ostane novac moramo svima reći ako ostane novca sav višak novca ministartvo će prosljediti prvoj humanitarnoj akciji istog ili sličnog tipa", izjavila je organizatorica humanitarne akcije "Pomozimo im da dišu" Vlatka Burić.

"Pozdravljam sve svoje doktore, sestre i prijatelje. A posebno doktora Olega. Hvala vam svima što ste mi omogućili najljepši Božić", poručili su Gabrijel i njegova obitelj. Gabrijel želi biti nogometaš, a upoznao je i Dinamove igrače te dobio poklone od njih i od svog idola Dejana Lovrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo