ODLUČILI JEDANAESTERCI / Furija prvi finalist Eura: Alves tragičar Portugala

Image
Foto: AP Images

Nogometaši Španjolske prvi su finalisti Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini nakon što su u prvom polufinalnom susretu svladali Portugal s 4:2 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

27.6.2012.
22:39
AP Images
VOYO logo

Aktualni europski prvak Španjolska prvi je finalist Eura nakon što je u polufinalu bila bolja od Portugala s 4:2. Do pobjede su došli boljim izvođenjem udaraca s bijele točke i zahvaljujući promašaju portugalskog braniča Brune Alvesa koji je pogodio gredu.

Španjolci čitav susret nikako nisu uspjeli nametnuti svoju poznatu "tiki-taku" jer su ih Portugalci odlično zatvarali i nisu im dali više od 60 posto posjeda lopte. S druge strane ni Portugalci nisu previše prijetili osim par Ronaldovih slobodnjaka s dvadesetak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je pobjedom ušla u treće uzastopno finale nekog velikog natjecanja nakon što je prije dvije godine slavila na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a 2008. godina na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj. Pobjedom u finalu 'furija' bi postala prva reprezentacija koja je spojila tri naslova. Španjolska je u završnici EP-a igrala još dva puta - 1964. godine je osvojila prvo mjesto, dok je 1984. godine u finalu izgubila od Francuske.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo