U DRUŠTVU SUPRUGE / Frank Black osnovao bend

Image

Pošto je snimanje novih stvari Pixiesa neslavno završilo, dajmo priliku Grand Duchyju.

23.1.2009.
12:23
VOYO logo

Sada je i sasvim sigurno da novih izdanja Pixiesa neće biti -  Frank Black (ili Black Francis, kako vam je drago) osnovao je bend sa svojom suprugom Violet Clark.

Nastali su potpuno slučajno: jednog dana su se zafrkavali u studiju i snimili pjesmu "Fort Wayne" te zaključili kako bi se tome mogli posvetiti malo ozbiljnije. Na kraju su novu skupinu nazvali Grand Duchy, a debitantski album  "Petits Fours" izlazi im sredinom travnja. Iako je vijest stigla tek sad, Black na tom materijalu radi već godinama što je, našalio se, njegov brak nekoliko puta dovelo na rub raspada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U postavi koju je snimila album stalne pozicije imaju samo njih dvoje, dok su ostale zadatke odradili prijatelji i studijski glazbenici. Zvuk novog benda opisan je, sasvim logično, kao spoj njegove samostalne karijere i radova neprežaljenog mu bivšeg benda, a ambicija je kupiti kuću u Luksemburgu.

Produktivni Frank u posljednje je dvije godine izdao čak tri studijska albuma, od kojih je aktualni "SVN FNGRS" proglašen njegovim najboljim djelom još od solo debija iz 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo