ne zna kome da se obrati / Franjo (76) pati zbog liječničke pogreške: 'Mislim da su mi operirali nešto što nisu trebali'

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Thinkstock

Ustanovljeno je da mi je ozlijeđena bedrena kost, a da je s kukom sve bilo u redu

21.9.2018.
15:54
ILUSTRACIJA/Thinkstock
VOYO logo

Franjo Dolenec (76) prije sedam godina operirao je kuk, no nakon nekoliko godina počeo je trpjeti jake bolove zbog, kako tvrdi, liječničke pogreške.  

"Prije otprilike sedam godina operirao sam kuk i sve je bilo u redu. No, prije tri godine nešto se dogodilo, počela me boljeti noga i ponovno sam otišao u koprivničku bolnicu da bi mi ponovno operirali isti kuk, ali nakon toga bolovi nisu stali. Kad sam otišao na ponovni pregled, ustanovljeno je da mi je ozlijeđena bedrena kost, a da je s kukom sve bilo u redu. Mislim da su mi operirali nešto što nisu trebali", ispričao je Franjo za Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da nakon operacije ne može hodati niti ležati kao prije jer mu je noga počela 'skretati' u lijevu stranu. Dodaje da više ne može raditi jer mu je noga krivo zarasla te da trpi jake bolove. Ukratko, smatra da je postao invalid.

"Ne odgovara mi dugo biti niti u jednom položaju, sve me žulja i jako teško hodam. Nažalost, nisam mogao doći do nekoga kome bih se požalio, prestar sam i nemam novca da podnesem tužbu, tako da moram trpjeti", požalio se 76-godišnjak iz Hlebina kod Koprivnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegove pritužbe, obiteljska liječnica mu je rekla da se takve stvari događaju i da se noga ponekad nakon operacije može okrenuti, ali da je on taj rizik prihvatio kada je otišao na operaciju.

Franjo više ne zna kome da se obrati, a od svega je i odustao, no bolovi su ostali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Opće bolnice u Koprivnici rekli su kako pacijenti svoje pritužbe i pohvale na ponašanje zdravstvenog osoblja, na liječenje i njegu, kao i na sve drugo što se tiče boravka u toj ustanovi, mogu uputiti na više načina.

"Gospodin se može obratiti upravi bolnice, koja će razmotriti pritužbu, a Opća bolnica, sukladno Zakonu o zaštiti podataka, kao i Uredbi o zaštiti osobnih podataka, nikakve osobne podatke ne može i ne želi iznositi u javnost", poručili su iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Podravski.hr, bolnica je u međuvremenu ipak pozvala Franu na razgovor kao bi ispitala cijeli slučaj.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo