'Sve su mi kolege umirale jedan za drugim'

Punih pet godina prošlo je od tragedije na Kornatu u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca. Stanovnici Šibenika, Vodica i Tisnog, dan uoči same obljetnice, prisjećaju se poginulih.

29.8.2012.
20:42
VOYO logo

"Kad taj dan prođe, pošto su mi svi kolege jedan za drugim umirali, dodatno je teško. Uz to mi je još i rođendan, kojem se ne mogu ni veseliti kao prije'', kazao je za Dnevnik Nove TV jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić.

"Što vrijeme ide dalje, emocije su uvijek iste, bol je ista, s tim liježem, s tim se dižem", kaže, pak, majka jednog poginulog vatrogasca Jasna Lučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragedija ostala misterij

Središnje obilježavanje tragedije zakazano je za četvrtak. Obitelji poginulih, izaslanstva i vatrogasne postrojbe uputit će se na Kornate gdje će posjetiti spomen obilježja i odati počast poginulima.

Kornatska tragedija, koja se dogodila 30. kolovoza 2007., ostala je misterij. Državnom su vrhu na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, dva tjedna nakon stradavanja, predstavljeni preliminarni rezultati istrage prema kojima je tragediju izazvao tzv. eruptivni požar. Je li bilo propusta procijenit će sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo