Velikani za treće mjesto / Francuzi brončani s jednim jedinim porazom: na pogon devet Karabatićevih golova iz Zagreba odlaze s medaljom

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pobijedivši sedam utakmica i izgubivši tek jednu, polufinalnu od Španjolske, Francuska je osvojila broncu na Europskom prvenstvu

28.1.2018.
17:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Francuzi su prebrodili polufinalno razočaranje. U utakmici za treće mjesto protiv Danske slavili su rezultatom 32:29. Predvodio ih je Karabatić, koji je u polufinalu imao stvaralačku pauzu. Ovaj put zabio je devet golova, zbog čega je proglašen igračem utakmice.

Danska nije imala obrambenu energiju za jake francuske napadače. Vodili su doduše prvih 15-ak minuta, da bi Francuzi projurili od 20. do 30. minute. Slično i u nastavku. Danska je uspjela u 52. minuti smanjiti na dva gola razlike, ali neizvjesnost je bila kratkog vijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek utakmice Francuska - Danska 32:29

Efikasno su počeli Francuzi i Danci utakmicu za treće mjesto, uglavnom igrajući gol za gol. Danska je imala prednost od dva pogotka, da bi se u zadnjih desetak minuta prvog dijela Francuska prvi put odvojila, držeći razliku na barem tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danski vratar Green Krejberg spasio je nekoliko važnih lopti, no Francuzi su nastavili igrati sjajne napade. Karabatić je zaključio prvi dio bombom s devet metara, podigavši time prednost na četiri pogotka. Lindberg je praktički sa zvukom sirene smanjio na 14:17.

U nastavku Karabatić je nastavio seriju. Danci su nisu uspjeli približiti na manje od dva gola razlike. Istekom 50. minute Francuska je bila na najvećih pet razlike. No danskom serijom 3:0 utakmica je vraćena u neizvjesnost. Da bi Francuzi u nekoliko idućih napada zaključili utakmicu u svoju korist. Konačnih 32:28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabatić je predvodio Francuze s devet golova, Mahe je zabio pet, kao i Sorhaindo te Abalo po četiri. Kod Danaca najbolji Hans Lindberg s čak 12 golova. Mikkel Hansen zabio je dvaput, čime je ostao drugi strijelac prvenstva (iza Čeha Ondreja Zdrahale).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo