u backstageu / Francuski DJ na društvenim mrežama objavio: 'Slomili su mi ruku na festivalu u Tisnom. Zato što sam homoseksualac'

Image

Umjetnik tvrdi da je sukob krenuo zbog komentara na račun njegova prijatelja. Objavio je da je dva puta udario muškarca s kojim se sukobio te da je napadača na kraju svladalo osiguranje festivala. Najavio je povratak u Tisno

19.8.2023.
9:09
VOYO logo

Francuski DJ Pierre Hache, poznat kao Kiddy Smile, na svom je Instagramu objavio navode kako su ga napali u Tisnom zato što je homoseksualac te da ga je jedan muškarac dva puta udario zbog njegove seksualne orijentacije.

U Tisnom je nastupao na Defected festivalu, a na svom Instagramu objavio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vjerovati da ovo pišem zato što je suludo to što se dogodilo, ali važno je ostaviti svjedočanstvo o rastućoj homofobiji koja još raste diljem svijeta.
Znam da sam privilegiram jer sam jače građe pa ljudi dva puta promisle prije nego što skoče na mene i nisam jedan od onih koji se povlače iz sukoba, ali u meni su ostali pomiješani osjećaji i nisam siguran što napraviti, pogotovo sada nakon što mi je slomljena ruka. Pa evo da ispričam što se dogodilo", otpočeo je svoje svjedočanstvo francuski DJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je nastavio: "Tijekom mog posjeta festivalu u Hrvatskoj, moj prijatelj je vrijeđao jedan Hrvat. Moj prijatelj je najveselija osoba koju poznajem i već je iza sebe imao loš dan jer je festival objavio video njega kako pleše, bilo je homofobnih i ljutitih komentara. Nisam htio dopustiti da tip gnjavi mog prijatelja pa sam mu prišao i pitao ga zašto koristi tu riječ kojom zove mog prijatelja. Pitao sam i je li on homoseksualac pa koristi tu uvredu - to je bio okidač da digne ruke na mene".

Dodao je da se sve događalo u backstageu te da je primijetio da je muškarac imao narukvicu koju nose izvođači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitao ga je tko je, navodi u svom postu Kiddy Smile, a onda kaže da ga je muškarac udario. "Pokušao sam ga zgrabiti, a onda me udario drugi put", napisao je i dodao da je i on vratio udarce muškarac. Osiguranje festivala ga je "sredilo", napisao je i dodao: "Ali bio sam tako j***no uzrujan".

Dodao je da je na festivalu od njegova prvog izdanja te je najavio da će se opet vratiti pa završio: "Ako se budeš z*****vao sa mnom, razbit ću te jer trebam svoje ruke da bih bio DJ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom postu napisao je i da je razmišljao o tome u kakvu će se poziciju dovesti ako udari muškarca zato što je izvođač na festivalu, k tome druge rase i queer orijentacije. " Još uvijek pokušavam razumjeti što se dogodilo, ali odbijam da mi incident uništi uspomene na Hrvatsku", naveo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo