'Ovo je psiho tretman' /

FOTO Otvaraju se saloni: Građani i frizeri oduševljeni, među prvim mušterijama i RTL-ove zvijezde

Image
Foto: Dunja Mazzocco Drvar

"Donijela sam svoju kavu i uživam. Ovo mi je ujedno i psiho tretman", kazala nam je Dunja Mazzocco Drvar.

4.5.2020.
9:15
Dunja Mazzocco Drvar
VOYO logo

U sklopu popuštanja mjera u Hrvatskoj su od 4. svibnja počeli raditi frizerski i kozmetički saloni, pedikeri i maseri, između ostalih. Propisane su im stroge epidemiološke i higijenske mjere koje uključuju nošenje maski. Iako nije nužno, neki imaju i rukavice, a neki su postavili i pleksiglas pregrade. Knjige narudžbi su im svima pune. Kako je to izgledlao na samom otvaranju, pogledajte u našoj fotogaleriji, pred nekim su salonima bili i redovi.

"Što da kažem, oduševljena sam", govori nam Sanja, vlasnica frizerskog salona Scissors na zagrebačkoj Martinovki, koja je u svom salonu nabavila i pleksiglas pregrade kako bi odvojila mušterije, mada trenutno radi sama i prima jednog po jednog klijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva smo dočekali", slaže se i djelatnica frizerskog salona Andiva, smještenog malo bliže Savskoj. U oba salona mušterije su ušle odmah po otvaranju, a knjiga narudžbi puna je za većinu ovog tjedna.

Otvoren je i obližnji kozmetički salon, no vlasnica se, iako je primijenila sve propisane mjere, a čak ima i tepih s dezinficijensom na ulazu, nije željela snimati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ovci na šišanju

Među prvima je na frizuri bio i naš reporter Goran Latković.

Image
Foto: RTL

Među prvima je na šišanju bio i RTL-ov Goran Latković

A na frizuru je otišla i naša poznata meteorologinja, Dunja Mazzocco Drvar koja kaže da joj je to terapija.

"Odmah pri ulasku dezinficrala sam ruke, donijela sam svoju kavu i uživam. Ovo mi je ujedno i psiho tretman jer od potresa nisam sjedila dva sata na miru, bez obaveza", kazala nam je naša Dunja Mazzocco Drvar.

Njen frizer također je sretan što je opet počeo raditi. Što se struke tiče, kaže da mjere nisu posebno ograničavajuće jer oni i inače paze na sve to. "Samo je sad naglasak na tome malo veći" dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Frizeri počeli s radom, među prvim mušterijama i RTL-ove zvijezde

Image

Frizeri počeli s radom, među prvim mušterijama i RTL-ove zvijezde


Davor Purić, vlasnik frizerskog salona Hair and soul u Gundulićevoj u Zagrebu kaže da je vrijeme dok nisu radili iskoristio da sanira štetu od potresa, oko čega je, kako kaže, bilo dosta prljavoga posla.

"Najgore je bilo što nisam znao kad ćemo moći opet raditi. Da sam znao da je to dva mjeseca, tempirao bih tako i to je to. Ali ovako je bilo dosta neizvjesno. Isplaćivao sam pune plaće, ljudi su bili na godišnjem, ali veći problem su druga davanja koja su ogromna. Bez obzira što je posao dobro išao, brzo zagusti. Izdržao bih možda još mjesec, mjesec i pol. Sve u svemu, jedno sasvim nepotrebno iskustvo za sve nas," zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo