junačka hrabrost na djelu /

FOTO Žena skočila kroz prozor plamteće kuće, slomila nogu, ali i spasila sina: 'Znala sam da kroz vrata nećemo izaći'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Iako su u stravičnom požaru tijekom vikenda najveće vrijednosti, ljudski životi, ostali netaknuti, obitelj Lugović je ostala bez gotovo svog materijalnog bogatstva

5.6.2018.
12:30
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Nesvakidašnja i gotovo filmska scena odigrala se u Šibeniku tijekom vikenda, točnije u noći s nedjelje na ponedjeljak kad je požar zahvatio jednu obiteljsku kuću. 

Marijana Lugović skočila je kroz prozor obiteljske kuće njenog svekra kako bi spasila osmogodišnjeg sina i sebe iz vatre koja je gutala kuću u naselju Crnica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrena buktinja ugrozila je njihove živote dok su spavali. Njihov stan nalazi se u prizemlju, a onaj od svekra i svekrve na prvom katu. Marijana je usred noći osjetila dim i pucketanje vatre i odmah je posumnjala na najgore što se pokazalo istinitim. Odmah je probudila i supruga Milu koji je ležao odmah do nje, koji je pak otišao po 14-godišnju Martu i 18-godišnjeg Matu kako bi ih izveo iz soba. 

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vatra je već dobrano zahvatila dnevni boravak. Procijenila sam da neću uspjeti iz svoje sobe kroz vatru doći do izlaznih vrata. Zgrabila sam maloga Marka i krenula prema prozoru naše spavaće sobe, spustila sam sinčića kroz prozor u naručje svekrve Ruže, koja se, na sreću, u međuvremenu već spustila s prvog kata na kojemu stanuje sa svekrom Markom. Potom sam i sama skočila s prozora, krivo doskočila i slomila petu desne noge. Zaprimljena sam na Odjelu Hitne, konstatirali puknuće pete i za sada stavili longetu”, ispričala je Marijana. 

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

FOTO:Duško Jaramaz/PIXSELL

Iako su najveće vrijednosti, ljudski životi, ostali netaknuti, obitelj je ostala bez gotovo svog materijalnog bogatstva. 

“Izgorio je kompletan namještaj i aparati u dnevnom boravku, aparati i uređaji u kuhinjI i zahodu s kupatilom. Šteta je totalna u tom dijelu. Velika temperatura koju je stvorila vatra stopila je i sobni namještaj, pa najvećim dijelom i on više nije za upotrebu. Uz naš angažman i pomoć prijatelja sve ćemo ponovno obnoviti i urediti”, rekao je Marijanin sin Mile za Jutarnji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTO:Duško Jaramaz/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo