DAŠAK TRADICIJE / FOTO Vjenčanje u Požegi kao da je prošlo kroz vremeplov: Ovako nešto više se ne viđa!

Image
Foto: Pozega.eu

'Nismo mogli zaključiti tko je bio više nestrpljiv mladoženja ili mlada, u iščekivanju jedan drugoga'

28.9.2019.
18:37
Pozega.eu
VOYO logo
Image

Vjenčanje u Požegi kao da je prošlo kroz vremeplov: Ovako nešto više se ne viđa!

Image

Vjenčanje u Požegi kao da je prošlo kroz vremeplov: Ovako nešto više se ne viđa!

Dašak davne prošlosti, na nekoliko sati, vraćen je u svatovima mladoženje Emanuela Galića iz Pleternice i njegove odabranice Nikoline Mazanik iz Kaptola, piše Požega.eu. Oni su svoje sudbonosno "DA", pred sabranim Božjim pukom, rekli u Crkvi sv. Petra i Pavla u Kaptolu i obećali vjernost u dobru i zlu, zdravlju i bolesti...

Tom vrhuncu svečanosti prethodile su zahtjevne pripreme kako bi sve bilo na onaj način kako se to nekad slavilo. Mladoženjin otac Ivan Šimun Galić rekao nam je da se sve radilo kao nekad u onim dobrim starim vremenima koju tradiciju oni njeguju i čuvaju kroz različite običaje, pa tako i svadbene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prave su rijetkosti u današnjem vremenu da se svatovi, a prije toga momačka večer, priprema na onaj način kako se to nekad radilo, od pripremanja i uređenja dvorišta, kuće i okućnice do dočekivanja gostiju i uzvanika kroz više dana koji su dolazili u kuću mladoženje i domaćina. O svemu tome svjedoče fotografije koje zorno prikazuju gotovo svaki detalj.

Uz limene ljubimce, od kojih su neki stari i više od 30 godina, u kojima se vozila svatovska pratnja, na konjskim zapregama ponosno je mladoženja Emanuel sjedio sa svojim kumom Sebastijanom Bello i njegovom suprugom i hitao po svoju odabranicu Nikolinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mogli zaključiti tko je bio više nestrpljiv mladoženja ili mlada, u iščekivanju jedan drugoga", navodi Požega.eu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo