FOTO: / Velika hladnoća zaledila more u Dalmaciji!

Hladnoća u Hrvatskoj praćena snijegom i olujnom burom osim pojedinih prometnica i mostova, zatvorila je i neke škole, a zima je sada još jednom pokazala zube zaledivši more u Dalmaciji.

2.2.2012.
16:46
VOYO logo

Osim u Vukovaru, pojedine škole zatvorene su i u Šibeniku te u još nekim gradovima, a da hladni val koji je zahvatio hrvatsku nije šala dokazuju i fotografije zaleđenog mora u Zablaću i Tisnom. Slični prizori mogu se vidjeti i u još ponekim krajevima uz obalu.

Od petka temperature će se dodatno spustiti, a očekuje se i snijeg u većini Hrvatske. Puhat će i jaka te olujna bura koja već sada otežava promet, a poneke prometnice su zatvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog ekstremnih vremenskih uvjeta Hrvatski autoklub je izdao upozorenje za vozače putem kojeg poziva na pojačan oprez.

Vozače se tako upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće trebaju odgoditi putovanja. Zbog snijega i kiše koja se očekuje tijekom vikenda u većem dijelu unutrašnjosti, ali i na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije vozit će se otežano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve snažne bure kojima svjedočimo posljednjih dana nisu neuobičajene za ovo doba godine, no ova koja puše je jedna od snažnijih u posljednjih nekoliko godina. Na takvom vjetru subjektivan je osjećaj hladnoće, kao da je ispod -20 stupnjeva Celzijevih.

U većem dijelu unutrašnjosti treba pripaziti na poledicu, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskom području u prekidu su sve katamaranske linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo