dobili rok za ispravke /

FOTO Sportska inspekcija: Dinamo ne posluje po zakonu, krši vlastiti statut...

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL / Facebook

Prvostupanjska sportska inspekcija naredila je Dinamu da u roku od 60 dana ispravi nedostatke i dostavi gradskom uredu dokaz

2.8.2018.
11:59
Goran Stanzl/PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Inspektori su utvrdili kako Dinamo ne posluje po zakonu, kako krši vlastiti Statut te kako nema ispravan popis članova. Ta obavijest stigla je na adresu udruge "Dinamo - to smo mi" od inspekcijskog nadzora, a dokument su objavili na svojoj službenoj Facebook stranici.

Kako se ustanovilo, nemaju podatke o trenutku pristupanja Klubu članova skupštine, izvršnog i nadzornog odbora, kao ni OIB velikog dijela članova Kluba. Prvostupanjska sportska inspekcija naredila je Dinamu da u roku od 60 dana ispravi nedostatke i dostavi gradskom uredu dokaz te da dostavi podatke odgovorne osobe u Klubu koja je zadužena za vođenje članstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potvrda je ovo svega što mi govorimo mjesecima i što su prije nas upozoravali ljudi iz inicijative ZZD, a to je da ova uprava i skupština Kluba ne radi po zakonu te da su sve odluke ovakve skupštine nelegalne. Na ovu odluku svakako ćemo se žaliti zato što je inspekcija utvrdila kako se skupština bira, ali nisu im naložili da taj postupak usklade sa zakonom i da se propišu transparentni izbori u Dinamu. Nadamo se da će to ispraviti drugostupanjska inspekcija u Središnjem državnom uredu za sport. Jedini izlaz iz ove situacije je da GNK Dinamo napravi novi statut usklađen sa zakonom o udrugama te da se provedu izbori za predsjedništvo i skupštinu Kluba na kojoj će rukovodstvo birati svi članovi", napisao je predsjednik udruge Juraj Čošić u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo