FOTO: / Rijekom protutnjao rally Pariz- Bakar

Na nezaobilaznoj manifestaciji Riječkog karnevala natjecala su se osamdeset i tri sudionika u tri klase - automobili, motocikli i oldtimeri.

6.2.2010.
18:52
VOYO logo

Maškarani rally Pariz - Bakar, popratna i nezaobilazna manifestacija Riječkog karnevala, danas se održava na tradicionalnoj ruti Paris -Rijeka -Kostrena -Bakar uz izvođenje tri ispita spretnosti.

Društvena događanja u protekloj godini glavna su inspiracija maškara u Rijeci. Rally je tako oživio Michaela Jacksona, sve celebrity face strpao u jedan veliki gigantski kombi kojemu nije cilj pobijediti, nego biti viđen. Toj jedinstvenoj utrci nije odolio ni Chuck Norris koji je vozio pod motom "Moje pčele ne proizvode med nego medicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon starta iz Ulice Krimeja ispred Parisa podno Trsata, kolona se parkirala duž cijelog Korza na oduševljenje građana. Rally je nastavio prema Kostreni gdje se održava utrka spretnosti, a cilj maškarane kolone je Bakar u kojem će se proglasiti pobjednici.

Maškarani auto rally Pariz-Bakar prvi put je održan 1990. u organizaciji Autokluba Rijeka kao parodija na rally Paris -Dakar, i od tada je nezaobilazna manifestacija Riječkog karnevala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjet za sudjelovanje je posjedovanje vozačke dozvole, ispravno motorizirano vozilo i puno mašte potrebne za maskiranje svog limenog ljubimca. Uz nagrade najbržim i najspretnijim vozačima, najvrednija je nagrada za najmaskiranije vozilo.

Svake godine nakon ispita spretnosti i brzine, sudionici utrke zabavljaju se na Oktanskom balu koji će se ove godine održava u hotelu Neboder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem 14. po redu Dječjem karnevalu u Rijeci nastupilo je 5300 mališana u 76 skupina.

Uz domaće grupe iz Rijeke i okolice na Dječji karneval stigle su brojne grupe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Djeca, vrtićkog i školskog uzrasta, njihove tete i učiteljice ciijele su godine spremale i izrađivale maske koje su danas djeca pokazala mnoštvu gledatelja na Korzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječji karneval za djecu je najiščekivaniji dan u godini, dan je to u kojem se zaroni u svijet mašte, a djeca dobiju priliku biti što žele. Korzo su tijekom poslijepodneva preplavile vesele vještice, pećinski leptiri, pčelice, cvjetovi, slova, princeze...

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo