FOTO: / Prosvjednici iscrtali tijela na ulicama Splita

Na cesti kod uvale Bene u Splitu, u noći sa utorka na srijedu, osvanula su iscrtana trupla potencijalnih žrtava prometa na Marjanu uz poruke: 'Kerume, želiš li ovo?' i 'Zaštitimo ljude i prirodu!

14.7.2010.
19:14
VOYO logo

Porukama i iscrtanim tijelima na ulici splitski su nezadovoljnici izrazili svoj stav vezano za odvijanje prometa na dijelu splitskog Marjana koji je ove sezone dopušten od južne strane Marjana do uvale Bene.

S obzirom da odluka o prometu donosi opasnost po marjanske rekreativce, djecu, šetače i cijelu marjansku šumu, nezadovoljnici su smatrali da je potrebno poslati snažnu poruku koja će senzibilizirati javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajući u vidu i nedavnu nesreću s djetetom koje je udario automobil, nezadovoljnici su odlučili prikazati kako bi mogao izgledati jedan od ružnih scenarija ako se ova odluka ne ukine - iscrtali su trupla potencijalnih žrtava marjanskog prometa.

Čvrsto vjerujući da je to usko povezano sa gradonačelnikovim poslovnim interesima u uvali Bene, nezadovoljnici smatraju da se javnost mora obavijestiti o opasnostima koje ova štetna odluka može imati po njih kao pješake, ali i po cijeli marjanski okoliš, s obzirom na povećanu opasnost od požara i zagađenja zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007090664006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo