predstavljeni protokoli / FOTO Počasni bleiburški vod izvijestio o detaljima komemoracije: posebno skrenuli pozornost na što je zabranjeno

Image
Foto: Vijesti.hr / Matea Damjanović

Komemoracija će se održati 12. svibnja, a započet će u 11 sati molitvom kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu

8.5.2018.
10:12
Vijesti.hr / Matea Damjanović
VOYO logo

Danas je Udruga Počasni bleiburški vod na konferenciji za novinare izvijestio o održavanju Središnje komemoracije na Bleiburškom polju u Austriji. Komemoracija će se održati 12. svibnja, a započet će u 11 sati molitvom kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu, a nakon toga se kreće prema Bleiburškom polju. Komemoraciju će zaključiti glasnogovrnik Počasnog bleiburškog voda vlč. Ante Kutleša.

Također je predstavljen crkveni i državnički protokol ovogodišnje komemoracije kao i novosti u organizaciji skupa nakon preporuka Koruške biskupije i austrijskog redarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Za poštivanje zakona Republike Austrije i propisa ponašanja bit će zaduženi službenici austrijskog redarstva i zaštitarske službe Počasnog bleiburškog voda. Kako ističu u službenoj obavijesti, svi nazočni su, bez iznimke, dužni poštivati njihove obavijesti, upute, upozorenja i naredbe, a u protivnom će biti podvrgnuti mjerama odstranjivanja s područja održavanja komemoracije te eventualnog procesuiranja u skladu sa zakonima i drugim pozitivnim propisima Republike Austrije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo