[FOTO] NAJJUŽNIJI NASELJENI HRVATSKI OTOK OSTAJE BEZ VEZE S KOPNOM? / Jedini brod prazan umalo ostrugao dno ispred jedine uređene luke

Image
Foto: Glas otoka

Zbog rekonstrukcije luke u Donjem Čelu na Koločepu, Jadrolinijin brod "Postira" je preusmjeren u nedavno obnovljenu luku u Gornjem Čelu, ali ona je preplitka,

14.9.2020.
13:26
Glas otoka
VOYO logo

Otok Koločep najjužniji je naseljeni hrvatski otok i spada pod ingerenciju Grada Dubrovnika. Sastoji se od dva mjesta, Donjeg i Gornjeg Čela, a od ostatka Hrvatske je udaljen pola sata plovidbe brodom do Gruža. Kako bi putnici mogli putovati i po nešto lošijim vremenskim uvjetima, Županijska lučka uprava Dubrovnik u svibnju ove godine potpisala je Ugovor o dodjeli 29.943.717,83 kune bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekt rekonstrukcije rive u luci Donje Čelo.

Nakon odabira izvođača radova, potpisan je i ugovor o samom izvođenju radova koji bi trebali početi u utorak 15. rujna. Zbog toga će luka u Donjem Čelu biti zatvorena, pa je s Jadrolinijom i Agencijom za obalni linijski pomorski promet, dogovoreno da brod "Postira", koji i inače plovi od Gruža do Koločepa, pristaje u luci u Gornjem Čelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Foto: Glas otoka

U subotu je održano testno pristajanje na rivu koja je nedavno obnovljena baš zbog pristajanja tog broda. Iako je brod uredno pristao, portal Glas otoka je dobio fotografije koje pokazuju da je između trupa broda i morskog dna ostalo svega 15 centimetara prostora. Pritom valja napomenuti da je "Postira" u luku u Gornjem Čelu uplovila bez tereta i putnika te za mirnog mora.

Image

Foto: Glas otoka

Neslužbeno se doznaje kako bi na Koločep ubuduće trebao ploviti privatni brod "Europa", koji, pak, ne može prevesti sve putnike i teret s otoka. Zbog toga se otočani s pravom pitaju hoće li ostati bez jedine veze s kopnom sve dok se ne rekonstruira luka u Donjem Čelu, na što bi odgovore tek trebale dati Jadrolinija i Županijska lučka uprava Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Foto: Glas otoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo