VIDEO/FOTO: /

Bandić preuzeo kontrolu nad zimskom službom: 'Noćas nitko neće spavati!'

Iako u Zagrebu snijeg i dalje pada, proglašenja elementarne nepogode neće biti. Ustvrdio je to gradonačelnik Bandić koji je kazao kako noćas nitko neće spavati dok se sve ulice ne očiste.

14.1.2013.
17:00
VOYO logo

Odlazak kući s posla za Zagrepčane je u ponedjeljak bio poprilično naporan i mučan. Zbog poremećaja u prometu, brojni među njima bili su prisiljeni pješačiti po visokom snijegu. Čitatelji su nam dojavili kako oko 16 sati Mihanovićevom i Vodnikovom nisu vozili tramvaji pa su snimili sugrađane gdje pješače u kolonama. Potvrdu za zastoj tramvajskih linija na tom dijelu nismo uspjeli dobiti jer su ZET-ovi brojevi telefona zauzeti.

Putnici koji su na Glavnom kolodvoru u Zagrebu oko 15 sati čekali autobus za Veliku Goricu pola sata kasnije saznali su da su sve redovne linije prebačene na brze linije, odnosno da voze izravno u Goricu bez stajanja na usputnim stajalištima. Velik dio putnika odlučio je krenuti pješice prema sljedećim stajalištima očekujući da bi se u međuvremenu situacija mogla promijeniti. No, ako se to nije događalo pješačili su sve do Novog Zagreba. Hodali su u koloni u snijegu visine i više od pola metra, a dio njih hodao je i cestom. Oko 16.25 sati preko mosta je prešao i prvi autobus prema Velikoj Gorici koji staje na svakoj od stanica, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tramvaji i autobusi voze večeras?

Inače, prema informacijama iz ZET-a od 21 sat tramvajske linije 8 i 14 i dalje ne idu do Mihaljevca, nego Kvatrića, linije 5 i 17 i dalje voze samo do Jaruna. Linije 1,9 i 17 konačno voze punim trasama do Borongaja, a linije 2,3 i 13 voze do Heinzlove.

Kad je riječ o autobusima, ne voze linije 201, 202 i 226 (istočni dio grada). Linija 205 vozi skraćeno do crkve u Markuševcu. Na zapadu i dalje ne voze linije: 140, 142, 143, 150, 139, 138, 135, 129,128,103. Skraćene su, pak, linije: 137,127,126,160.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskih željeznica su izvijestili kako se u zagrebačkom gradsko-prigradskom prijevozu promet odvija uz velike poteškoće. Dio vlakova je otkazan, a kašnjenja su između pet i 30 minuta.

Oko 1.000 ljudi mobilizirano za čišćenje grada

Inače zbog čišćenja snijega, koji u Zagrebu i dalje pada, Ured za upravljanje u hitnim situacijama mobilizirao je dobrovoljce civilne zaštite, dobrovoljne vatrogasce i službenike gradskih ureda Grada Zagreba. Podignuta su i Zapovjedništva civilne zaštite Gradskih četvrti. Ukupno oko 1.000 dobrovoljaca.

Iz Ureda ujedno mole dobrovoljce Domovinskog rata da se u utorak ujutro dobrovoljno jave u najbližu gradsku četvrt, da preuzmu opremu i još jednom pokažu svoju spremnost da pomognu sugrađanima čisteći snijeg.

Bandić: Nema proglašenja elementarne nepogode

Zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uvjeta na Sljemenu i najave daljnjih padalina, skijalište Sljeme ni u utorak neće biti otvoreno za građanstvo. Iz Zagrebačkog holdinga su priopćili da će Zagrebački skijaški savez, kao organizator skijaškog natjecanja, naknadno, u ovisnosti o sutrašnjim vremenskim uvjetima i uvjetima na stazi, donijeti odluku o održavanju ili otkazu za sutra najavljenih utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Milan Bandić je uoči sjednice Glavnog i Operativnog stožera Zimske službe izjavio da stanje elementarne nepogode neće biti proglašeno, te da će sve škole na području grada i dalje raditi. Također je rekao da on od večeras preuzima šefovanje i koordinaciju nad svim službama koje se bave čišćenjem snijega. "Noćas neće nitko spavati dok se sve ulice ne očiste", rekao je gradonačelnik. Na pitanje znači li njegovo preuzimanje da je nezadovoljan dosadašnjim čišćenjem, kazao je da je zadovoljan ali da se uvijek može bolje.

Jedan od čitatelja koji je u ponedjeljak snimao kako u intervalima pada snijeg u Zagrebu, svoju montiranu snimku nam je i poslao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu da najnovija prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Zagreb za utorak ipak daje nešto svjetlije prognoze. Prema izvješću od ponedjeljka u 17 sati za utorak se predviđa oblačno vrijeme sa snijegom u jutarnjim satima. No, zatim se očekuje prestanak oborina. Poslijepodne su moguća i kraća sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka od -2 do 2°C.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo