FOTO: / Led okovao zemlju: Čakovec -21, Zagreb -14°C

U nedjelju ujutro živa u termometru u Čakovcu se spustila na ledenih -21°C. To je najniža temperatura izmjerena u 6 sati.

19.12.2010.
11:32
VOYO logo

Magla, mjestimice gusta, smanjuje vidljivost u Lici, sjeverozapadnoj i sjevernoj Hrvatskoj, te Slavoniji, a mjestimice mokar snijeg na kolniku otežava promet u gotovo cijeloj zemlji, izvijestio je Hrvatski autoklub.

HAK je javio da je dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zbog na mahove jakih udara vjetra zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta, zimska oprema je obavezna, dok je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabranjen promet na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, te na riječkom i zadarskom području.

U jutarnjim satima otežano se prometuje zbog magle ili niske naoblake. U unutrašnjosti je zbog niskih temperatura moguća poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Stiže zatopljenje

U nedjelju ujutro živa u termometru u Čakovcu se spustila na ledenih -21°C. Toliko je izmjereno u 6 sati, a sat kasnije temperatua je bila za stupanj viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 7 sati u Slatini je izmjereno - 19 °C, u Krapini, Požegi i Virovitici -17°C, u Karlovcu i Slavonskom Brodu -16 °C, dok je u Zagrebu izmjereno -14°C.

Dnevna temperatura u kontinentalnom dijelu zemlje kretat će se uglavnom od -3 do 2 °C, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozama, novi tjedan donijet će promjenljivo i sve toplije vrijeme. Snijega bi još moglo biti u ponedjeljak ponajprije u Lici i Gorskome kotaru, a kiša će padati tijekom čitavog tjedna.

Vezani članci:

arti-201012180030006 arti-201012170489006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo