FOTO: / GLOGOSKI SE POPEO NA POZORNICU I PORUCIO VLADI 'Imate rok do cetvrtka da odlucite'

Oko par tisuca ljudi okupilo se na glavnom zagrebackom trgu.

2.5.2015.
17:54
VOYO logo

Duro Glogoski i Josip Klemm izasli su na pozornicu nakon Thompsona. Glogoski je spomenuo Nevenku Topalusic, braniteljicu koja je preminula na pocetku prosvjeda u Savskoj, javlja Telegram.hr.

Publika ga je prekidala skandiranjem 'U boj u boj, za narod svoj' i izvikujuci 'Vukovar'. Govor Dure Glogoskog bio je fokusiran na njegovu ogorcenost Vladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladi rok do cetvrtka

Vladi je dao rok do cetvrtka, 200. dana prosvjeda u satoru u Savskoj: "Odlucite se jeste li spremni sudjelovati u zajednistvu ili niste…ako niste tada to javno recite i tada cemo otici na Trg Sv. Marka."

Glogoski je porucio da branitelji nece otici iz Savske 'dok ne napravimo drzavu po mjeri svakog covjeka.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Perkovic Thompson pozdravljen je ovacijama publike. Uz pjesmu Cavoglave iz publike se moglo cuti skandiranje Za dom spremni. Thompson je poceo koncert s rijecima 'Hvaljen Isus i Marija dragi narode.'

Organizatori su ocekivali puno vise ljudi, no prema prvim procjenama okupilo se oko 8.000 do 10.000 ljudi. No, na Facebook profilu Potpora Duri Glogoskom objavljeno je da je na Trgu 55.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skup su dosli i Anica Kovac, Branimir Glavas i Ivan Drmic. Pojavio se i haski osudenik Dario Kordic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji su najavili da ce na skupu, na kojem je predviden bogat zabavni program, uputiti poruku hrvatskoj javnosti o svom polozaju i odnosu institucija prema njima te Domovinskom ratu, ali za sada ne zele otkriti sadrzaj te poruke. Isticu kako skup nece biti politicki, iako su na njega, navode organizatori, dobrodosli svi politicari.

Branitelji koji pred resornim ministarstvom traze ostavku ministra branitelja Predraga Matica i njegovih dvoje suradnika te donosenje ustavnog Zakona o pravima hrvatskih branitelja, na skup su pozvali sve branitelje, nezaposlene, mlade i, kako kazu, druge hrvatske domoljube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupu, kojem je predhodila sveta misa za domovinu u Zagrebackoj katedrali, nastupit ce brojna kulturno umjetnicka drustva iz cijele Hrvatske, kao i glumci te pjevaci.

Josip Klemm, jedan od voda braniteljskog prosvjeda, je uoci skupa izrazio ogorcenost jer su, kako je rekao, premijer Zoran Milanovic i ministar obrane Ante Kotromanovic zabranili nastup na skupu klapi Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ZET-a su najavili da tijekom odrzavanja skupa tramvaji nece voziti preko Jelaciceva trga.

I na Facebook profilu Potpora Duri Glogoskom objavljeno je sljedece: 'Upravo smo doznali da je ministar Kotromanovic prije nekoliko trenutaka zabranio nastup klape Sveti Juraj HRM na Skupu zajednistva. Po naredbi premijera Milanovica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inace na toj Facebook stranici bit ce azurirane najnovije obavijesti kao i informacije gdje ce se moci pratiti uzivo sam dogadaj kao i sam tijek skupa na trgu.

Misa u Katedrali

Prije prosvjednog skupa branitelji su otisli na misu u zagrebacku Katedralu. Osim organizatora mise i koncerta, na misu su dosli i Ruza Tomasic, Darinko Kosor, Milan Bandic, Mladen Markac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert na Trgu

Na skupu, kako je najavljeno, nastupit ce Marko Perkovic Thompson, Klapa HRM-a sv. Juraj, Drazen Zanko, Matko Jelavic, Mirko Svenda - Ziga, Stjepan Jersek – Stef, Ivan Mikulic, Niko Bete, Anja Sovagovic—Despot i Bozidar Alic i dr.

Promjene u javnom gradskom prijevozu

Zbog "Skupa zajednistva 100 posto za Hrvatsku – Zajedno do pobjede" koji u subotu navecer na Trgu bana Jelacica organiziraju hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata, tramvajski promet ce u kasnim poslijepodnevnim satima s Trga biti preusmjeren na Glavni kolodvor, najavljeno je iz gradskog javnog prijevoznika ZET-a. Skretanje tramvajskog prometa s Trga bana Jelacica trajat ce sve dok za to bude potrebe, a ZET-ove dezurne ekipe ce prema potrebi i u dogovoru s prometnom policijom preusmjeravati promet iz preventivnih i sigurnosnih razloga, rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Juric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonacelnik Milan Bandic je novinarima u subotu, na pitanje hoce li doci na braniteljski skup na Trg bana Jelacica, odgovorio da svaki normalan covjek mora biti s braniteljima te da ce biti na misi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo