VIDEO: / Pola metra snijega na 14.1.2013.

Prije točno dvije godine na ovaj dan Hrvatska je bila zametena snijegom i okovana ledom.

14.1.2015.
10:14
VOYO logo

Na današnji dan prije dvije godine Hrvatska je bila zatrpana snijegom. Bijeli pokrivač zabijelio je kontinent, ali i obalu. Snijega je bilo preko pola metra u većem dijelu zemlje što je uzrokovalo kaos u prometu. Rekorderi su bili Slunj (60 cm), Begovo Razdolje (58 cm), Ogulin 55 cm, Delnice i Karlovac (43 cm). U metropoli je bilo napadalo između 35 do 40 centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnje temperature više priliče proljeću, nego zimi. A, ako je suditi prema meteorološkim kartama, znatnije promjene nas ne očekuju tako skoro.

Do daljnjega toplo i nestabilno vrijeme

Tijekom srijede u većini krajeva bit će djelomice sunčano, samo na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru oblačnije, ponegdje uz moguću slabu kišu. Prema večeri prolazno jače naoblačenje s kišom, a u južnoj Dalmaciji zadržat će se suho. Vjetar uglavnom slab, u zapadnim kopnenim predjelima do umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu ponegdje i jugo. Bit će toplije od prosjeka uz najvišu dnevnu temperaturu uglavnom između 10 i 15°C, u gorju malo nižom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom četvrtaka u istočnim i južnim krajevima razvedrit će se već tijekom jutra, pa će danju biti barem djelomice sunčano. Drugdje promjenljivo oblačno, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju gdje se očekuje i mjestimice malo kiše. Na kopnu ujutro ponegdje magla. Zapuhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 3 do 8, najviša dnevna između 6 i 11, na moru 10 i 15 °C.

Prema kraju tjedna temperatura će još porasti za koji stupanj. Toplo, ali promjenjivo vrijeme bit će u cijeloj zemlji s temperaturom oko 15 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo