FOTO: / Bez ovih će nam ljudi 2012. biti tužnija

Osim po krizama i katastrofama, 2011. godinu, nažalost, pamtit ćemo i po osobama koje su napustile našu kulturnu, glazbenu, sportsku i društvenu scenu.

28.12.2011.
15:12
VOYO logo

Kazališnu je javnost zasigurno najviše pogodio odlazak legendarnih glumačkih imena: u 51. godini nakon moždanog udara u veljači ove godine preminuo je Predrag Vušović, sjajan glumac čije su uloge uredno oduševljavale publiku i kritičare. Nedugo potom napustio nas je i legendarni Ivica Vidović, koji je preminuo nakon duge bolesti u 72. godini života. Napustio nas je i Josip Bobi Marotti, veliki kazališni, televizijski i filmski glumac. Scena je siromašnija i za velike glumce Vidu Jerman, Antu Čedu Martinića, Franka Strmotića...

Filmski je svijet na samom početku godine napustio Fadil Hadžić, redatelj 14 filmova i autor više od 50 kazališnih komedija. U veljači nas je napustio Kasum Cana, predsjednik zagrebačke Stranke Roma, umjetnik i aktivist. U rujnu je nakon duge i teške bolesti preminuo hrvatski filmski redatelj, scenarist i filmski kritičar i političar Ivo Škrabalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni su svijet u 2011. napustili i pjevačica Ana Štefok, čuvar dalmatinske glazbene baštine i skladatelj Ljubo Stipišić Delmata te vibrafonist Boško Petrović. Sportske su arene napustili legendarni trener Tomislav Ivić, te Iztok Puc, član rukometne reprezentacije koja je u Atlanti 1996. godine osvojila prvo olimpijsko zlato za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo