FOTO: / 'A da je zatajio zlostavljanje vašeg djeteta?'

Interes za gledanje Pape Benedikta XVI. navodno bi trebao biti skroman s obzirom na optimistične prognoze hrvatskih biskupa.

3.6.2011.
19:59
VOYO logo

Udruga David, prijavila je za petak u 18 sati mirno okupljanje kako bi izrazili svoje neslaganje s politikom Vatikana, ali i hrvatskih vlasti. Prvenstveno su nezadovoljni zbog raskošnog dočeka vjerskog poglavara unatoč krizi i mjerama štednje.

Deset minuta prije najavljenog prosvjeda na Cvjetnom trgu okupilo se dvadesetak prosvjednika naoružanih transparentima "Vjeronauk - nasilje nad odgojem djecom" "Brak države i crkve plaćaju svi, katolici i nekatolici, putem državnog proračuna", "Biskupi sami sebe štuju kao božanstvo. Preuzvišeni, preuzoriti, presveti, prečasni", "Kako biste reagirali da je papa zatajio istinu o zlostavljanju vašeg djeteta" te "Koju etičku i moralnu poruku donosi papa sa sobom u Hrvatsku? Pedofilija, utaja poreza, zločini kažnjivi po međunarodnom pravu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Niti jedan političar nema dovoljno hrabrosti da kaže što misli'

Osamnaestogodišnja buduća studentica psihologije Marta kaže da je na prosvjed došla jer se u državi koja je navodno sekularna, financira dolazak osobe koja je "na čelu korporacije i banke".

"Nitko od naših političara nema hrabrosti javno reći da ne želi doći na susret s papom", rekla je Marta koja je na prosvjed došla u društvu dvije kolegice i bivše profesorice iz srednje škole. Profesorica nije bila voljna javno reći svoje razloge dolaska jer se, kaže boji, da bi u ovoj državi imala problema na poslu zbog podrške prosvjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije u redu da u ova teška vremena građani financiraju njegov dolazak'

Tridesetogodišnja prosvjednica iz Zagreba, koja nam nije htjela reći svoje ime, na Cvjetni trg je stigla iz nešto drugačijih razloga. Iako se, kaže, ne slaže sa svim izrečenim na ovom skupu smatra da nije u redu da u ova teška vremena građani financiraju dolazak Pape. Također ju pogađa činjenica da katolička Crkva podržava, kako ga je nazvala, katastrofalan Zakon o umjetnoj oplodnji.

"Kako je moguće da Crkva u ovom slučaju ne podržava pravo na život. Te obitelji prolaze kroz užasne patnje i sada im je ta borba dodatno otežana", rekla je ogorčena prosvjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je trajao oko 30 minuta, a nakon što su transparentima i izjavama pokazali što misle o dolasku pape Benedikta XVI. prosvjednici su se mirno razišli.

Vezani članci:

arti-201106030437006 arti-201106020868006 arti-201105120002006 arti-201104210342006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo