FLEKSIBILNI KRITERIJI ZA ŠEFA HRT-a: / Nadzorni odbor prihvatio i Kovačićevu kandidaturu, iako nije poslana poštom

Image
5.5.2016.
17:22
VOYO logo

Kao kandidati na temelju pravovremenih i valjanih prijava potvrđeni su i Ante Rončević, bivši glavni ekonomist HRT-a, povjesničar Josip Jurčević, kandidat za ministra kulture iz redova HDZ-a Dinko Čutura te Božidar Domagoj Burić, nekadašnji direktor programa HRT-a.

Image
PREOKRET NA PRISAVLJU: /

Kovačiću zbog neobičnog pravila izmiče fotelja šefa HRT-a?

Image
PREOKRET NA PRISAVLJU: /

Kovačiću zbog neobičnog pravila izmiče fotelja šefa HRT-a?

Način dostave ponude nije bitan?

Predsjednik Nadzornog odbora HRT-a Šenol Selimović za Hinu potvrdio je da se raspravljao o navodima nekih medija kako kandidatura vršitelja dužnosti Siniše Kovačića nije bila u skladu s propozicijama natječaja jer svoju ponudu nije poslao poštom, nego ju je navodno osobno urudžbirao na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je i da je NO HRT-a na sjednici donio zaključak da je Kovačićeva prijava bila pravovremena i valjana.

"Sva pošta koja je pristigla na javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a putem pisarnice HRT-a, bez obzira je li zaprimljena u pisarnici direktno od stranke ili putem dostave ili na drugi način, smatra se valjano zaprimljenom poštom, ali i pravovremenom, ako ju je stranka osobno ili putem dostave predala u roku koji je propisan javnim natječajem", navodi se u zaključku Nadzornog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak postupka provodi saborski Odbor za medije

Prema riječima Selimovića, zadaća Nadzornog odbora je bila utvrditi koliki je broj prijavljenih te tko od njih zadovoljava na temelju uvjeta natječaja. Kompletan zapisnik o otvaranju prijava s naznakom koje su u skladu s uvjetima natječaja, Nadzorni odbor će poslati saborskom Odboru za medije koji će dalje provesti svoj dio postupka.

Saborski odbor predlaže kandidate, a odluka o izboru novog glavnog ravnatelja HRT-a na plenarnoj sjednici Sabora mogla bi se donijeti najranije u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer smo izvijestili kako bi Kovačićeva kandidatura mogla biti odbačena jer ju je u omotnici osobno urudžbirao na HRT-u, iako su propozicije propisivale "podnošenje poštom, u zatvorenoj omotnici", ali NO je, pozivajući se na Uredbu o uredskom poslovanju, ustvrdio da je i ona pravovaljana, prenosi Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo