PRIKLJUČIO SE UZORIMA / Flea svira u Facesima

Image

Umjesto pokojnog Ronnieja Lanea, slavni rock cugeri angažirali jednog od najboljih basista današnjice.

22.1.2009.
17:32
VOYO logo

Flea, basist Red Hot Chilli Peppersa, pomogao je najpijanijem bendu u povijesti rock'n'rolla, svježe reformiranim Facesima, da završe prvi studijski album u više od 35 godina.   

Sve pjesme napisali su gitarist Ronnie Wood i pjevač Rod Stewart tijekom božićnog putovanja u sklopu kojeg su prošli Kostariku, Bermude i dio SAD-a. Za pisanje novog materijala im je, navodno, trebalo samo tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flea će iskoristiti pauzu u radu matičnog benda i na predstojećoj turneji postati članom Facesa. U toj će ulozi zamijeniti izvornog basistu grupe Ronnieja Lanea, koji je preminuo 1997. nakon 20-godišnje borbe s multiplom sklerozom. Prema izvornoj ideji, postavu je trebao zaokružiti basist prateće grupe Roda Stewarta, no kad su čuli da je Flea njihov veliki obožavatelj, stari pijanci jednostavno nisu mogli odoljeti.

Posljednji album "Ooh La La" Facesi su objavili 1974. godine, nakon kojeg su prestali radom iznervirani paralelnom Stewartovom solo karijerom. Wood je ubrzo postao gitarist Rolling Stonesa, s kojima svira i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datum izlaska nove ploče i prvih svirki uskrsnulih Facesa još nisu objavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo