Fizički boli kad vidim nekog tko je elementarno glup

'Ponekad fizički boli kada vidim nekog tko je elementarno glup', kazao je u subotu na početku govora u Osijeku HNS-ovac Radimir Čačić.

19.11.2011.
18:24
VOYO logo

"Suštinski, imamo Kukuriku i imamo HDZ. Sve ostalo je priča koja muti sliku i šteti rješenju. Iskreno, imamo samo jedno rješenje - snažnu, jaku koaliciju, koja ovog puta okuplja 50 posto hrvatske biračke volje i koja je u stanju ovu zemlju izvući iz krize. Cijeli organizam ovog društva traži nadu, optimizam, hrabrost i viziju. Ne trebamo hrabrost očajnika, ovisnika o vlasti koji sve čine da bi na njoj opstali, niti viziju bolje prošlosti. Ova koalicija budi potencijale ljudi koji su u strahu", istaknuo je Čačić.

Kazao je još i kako "nijedna HDZ-ova Vlada još dugo godina pred nama neće imati temelj za vjerodostojnost", jer je pretpostavka za to "samopoštovanje i samopouzdanje", koje ova vlada .ne može imati "nakon svih ovih moralnih i gospodarskih rupa u kojima ostavlja zemlju", prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović o lekciji iz Vukovara

Kandidat Kukuriku koalicije za novog hrvatskog premijera i predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je pak da je Hrvatskoj nužna promjena vlasti, ali i decentralizacija. Kazao je da su politički sukobi na desnici, pogotovo u Slavoniji, osobno motivirani mržnjom nekim starim odnosima između tih ljudi.

"Iz Vukovara nosimo lekciju i učimo iz tog primjera da se ono što se dogodilo prije 20 godina više nikada ne smije ponoviti. Ali, u Vukovaru smo u posljednje dvije godine uspjeli okupiti ljude oko programa koji ne vodi računa o tome jesi li Hrvat ili Srbin, Mađar, Nijemac ili Židov, nego jesi li građanin koji želi uspjeh svoje zahjednice. Te vrsta podjela su loše, zle i ti koji te podjele potiču i s njima manipuliraju su loši političari", kazao je šef SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo