sustav kvalitete kao prioritet /

Filozofski fakultet u Osijeku u prestižnom društvu 17 certificiranih visokoobrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj

Image
Foto: screenshot

Na Svečanoj sjednici Filozofskog fakulteta u Osijeku, prof.dr.sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske, uručila je dekanici Filozofskog Fakulteta u Osijeku, prof.dr.sc. Loretani Farkaš Certifikat za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguravanja kvalitete.

4.10.2016.
8:16
screenshot
VOYO logo

Ustanova koja želi dobiti certifikat mora proći postupak vanjske neovisne periodične prosudbe unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete koji se provodi u ciklusima od pet godina. Vanjskom prosudbom prosuđuje se koliko visoko učilište vodi brigu o akademskim standardima i kvaliteti. Razvijena faza sustava, koju je ostvario Filozofski fakultet predstavlja III. stupanj razvijenosti i označava da je sustav osiguravanja kvalitete u funkciji, da je provedena unutarnja prosudba i da se sustav unapređuje na temelju rezultata unutarnje prosudbe.

- Jako smo ponosni što smo ušli u 10% certificiranih visokoobrazovanih ustanova u Republici Hrvatskoj, a ponos i zadovoljstvo je još veće budući da smo jedini Fakultet iz područja humanističkih znanosti u Hrvatskoj koji je dobio ovaj Certifikat. Mi smo u sve svoje strateške dokumente ugradili sustav kvalitete kao svoj prioritet i taj sustav gradimo već više od 10 godina te nam je drago da smo u proslavi 55 obljetnice Fakulteta dobili ovakvo priznanje – istaknula je na Svečanoj sjednici dekanica Filozofskog fakulteta, prof.dr.sc. Loretana Farkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Sib.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo