u new jerseyu / Filipović tvrdi da najveći trgovački centar u Americi ne radi nedjeljom. Provjerili smo, radi

Image
Foto: Shutterstock/Robert Anic/PIXSELL

Ministra, čini se, Amerika zbunjuje. Tako primjerice kada je prvi puta došao tamo nije znao preći cestu

27.10.2022.
15:51
Shutterstock/Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Odgovarajući danas na pitanja novinara, ministar Davor Filipović krenuo je nabrajati gdje se sve u svijetu ne radi nedjeljom.

"Ono što želimo postići izmjenama zakona o trgovini, želimo uspostaviti jedan balans između privatnog i poslovnog života. Mislimo da nedjelja treba biti slobodan dan, posebno za one koji rade u trgovinama, kada pogledate prakse EU, reći ću da je to negdje 50-50. U 50 posto zemalja se ne radi nedjeljom, u 50 posto se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam do sada imao prilike naglasiti da u SAD-u, u državi New Jersey, trgovački centri ne rade nedjeljom. Sam sam se u to imao prilike uvjeriti jer sam tamo živio dvije godine i ništa se spektakularno ne događa. Promet se prelije na ostale dane u tjednu, a i dalje se grade trgovački centri. Primjerice trgovački centar American Dream je izgrađen upravo u državi New Jersey gdje se ne radi nedjeljom", rekao je Filipović.

Image
poštuje pravila /

Filipovićeve anegdote iz Amerike: 'Stajao sam oko 20 minuta na semaforu, dok nije došao čovjek i pritisnuo za zeleno'

Image
poštuje pravila /

Filipovićeve anegdote iz Amerike: 'Stajao sam oko 20 minuta na semaforu, dok nije došao čovjek i pritisnuo za zeleno'

No, čini se da to nije točno. Trgovački centar American Dream radi nedjeljom što se vrlo jednostavno može provjeriti na internetu. Na njihovim stranicama stoji da nedjeljom radi od 11 do 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije Filipovićev prvi gaf, u kampanji prije izbora za gradonačelnika Zagreba nanizao ih je dosta, a prije nego što je postao ministar zabavio je javnost priznanjem da kada je tek stigao u SAD, nije znao preći cestu.

"Kad sam prvi put došao u Ameriku, dobili smo jasnu uputu da se ne smiju kršiti pravila jer se može izgubiti stipendija. Tako sam jednom 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas u Zagrebu, a ja sam se striktno držao pravila", rekao je tada Filipović u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo