'SVJESNI SMO SITUACIJE' / Filipović o paketu mjera najesen: 'Nećemo dopustiti da vrtići, starački domovi, škole i bolnice ne mogu plaćati energente'

Filipović je kazao da se najznačajnija današnja odluka Vlade odnosi na povećanje kapaciteta LNG-a i izgradnju plinovodne mreže na relaciji Zlobin-Bosiljevo, a govorio je i o mjerama koje će Vlada uskoro predstaviti građanima

18.8.2022.
13:46
VOYO logo

Nakon što je Vlada u četvrtak održala sjednicu nakon godišnjih odmora, izjavu za medije dao je ministar Davor Filipović, koji je na početku izrazio sućut povodom smrti novinara Mislava Blage.

Filipović je kazao da se najznačajnija današnja odluka Vlade odnosi na povećanje kapaciteta LNG-a i izgradnju plinovodne mreže na relaciji Zlobin-Bosiljevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cilju osiguranja sigurnosti opskrbe plinom RH odlučili smo krenuti s investicijom ukupne vrijednosti od 180 milijuna eura. Jako je važno ići u tom smjeru kako bismo pozicionirali Hrvatsku kao lidera kada govorimo o novoj energetskoj karti Europe. To je nešto na čemu ćemo raditi kontinuirano, nešto što smo danas odlučili krenuti u tom smjeru, startati", rekao je Filipović.

Ministar je komentirao i ideju o izvlaštenju malih dioničara Ine. "Što se tiče cijelog postupka oko preuzimanja Ine, Vlada je pokrenula reviziju arbitražnog postupka na temelju stručnjaka, DORH-a… Kada se okonča taj postupak onda ćemo donositi daljnje odluke koje se tiču preuzimanja Ine", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveobuhvatni paket mjera

Filipović je govorio i o paketu novih mjerama. "Nećemo dopustiti niti da vrtići, starački domovi, škole i bolnice budu u situaciji da ne mogu plaćati energente. Detaljno ćemo prezentirati mjere kada one budu u potpunosti izbrušene, imamo nekoliko varijanti koje su na stolu. Naši sugrađani, pogotovo najugroženiji, trebaju biti sigurni da će država biti uz njih, da ćemo pomoći. Najavili smo da će paket biti predstavljen najesen, u tom roku će on i biti predstavljen. Svjesni smo situacije, znamo da treba pomoći ljudima, intenzivno se na tome radi, prema tome, svatko tko je ugrožen imat će podršku države", rekao je, dodajući da će pokušati za sve izaći s jednim sveobuhvatnim paketom mjera kako bi se pomoglo građanima, ali i gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo