otišli smo u školsku knjigu /

Fake news, lažna vijest ili točnije 'polufejk' news: srednjoškolci ipak o Sanaderu ne uče kao o borcu protiv korupcije

Dakle, ono što su mediji prenijeli da piše u ovom udžbeniku je fake news, lažna vijest ili točnije polufejk news. Ne vjerujte dok ne vidite ili bar dok ne vidite u Direktu

12.6.2017.
22:10
VOYO logo

Djeca u četvrtom razredu srednje škole iz povijesti uče da se Ivo Sanader borio protiv korupcije.

Tu smo vijest ovaj vikend pročitali na nekim popularnim portalima, izazvala je velike reakcije na društvenim mrežama, pa smo je  morali osobno provjeriti jer stvarno zvuči nevjerojatno da djeca uče da je Ivo Sanader koji je osumnjičen da je ukrao bar 600 milijuna kuna, bio borac protiv korpucije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa smo danas otišli u Školsku knjigu i kupili taj udžbenik iz povijesti iz 4. razreda. I stvarno, evo piše da su u Vladi Ive Sanadera primijećeni pojačani pokušaji borbe protiv korupcije. 

Ali i u nastavku teksta i u posebnoj kućici sa strane lijepo piše: da su Ivu Sanadera u prvom mandatu doživljavali kao uspješnog premijera, ali da se nakon iznenadne ostavke stekla suprotna predodžba i da je policija razotkrila korupciju koja je sezala do samog vrha Vlada zbog čeg je Ivo Sanader  nepravomoćno  osuđen na 10 godina zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ono što su mediji prenijeli da piše u ovom udžbeniku je fake news, lažna vijest ili točnije polufejk news. Ne vjerujte dok ne vidite ili bar dok ne vidite u Direktu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo