FACEBOOK BLOKIRAO STRANICE DESNIČARSKIM PORTALIMA: / 'Ugasili su nas bez ikakvog upozorenja, kome smeta istina?'

Image
Foto: PIXSELL

Nastavlja se virtualni rat u Hrvatskoj.

12.12.2017.
10:18
PIXSELL
VOYO logo

Facebook je, čini se, blokirao stranice portalima Direktno.hr i Dnevno.hr. Nagađa se da je Facebook spomenutim desničarskim portalima zabranio djelovanje na toj društvenoj mreži nakon izvještaja s komemoracije SlobodanuPraljku.

Image
HRVATSKI DESNIČARI IMAJU NAJBIZARNIJU TEORIJU ZAVJERE DOSAD: /

Za blokade na Facebooku prozvali poznatog poduzetnika: 'Ovo je poziv na linč'

Image
HRVATSKI DESNIČARI IMAJU NAJBIZARNIJU TEORIJU ZAVJERE DOSAD: /

Za blokade na Facebooku prozvali poznatog poduzetnika: 'Ovo je poziv na linč'

'Ugašeni bez upozorenja'

Obje stranice o ovom su potezu Facebooka izvijestile na svojim internetskim stranicama. "Kome smeta istina?", pita se Dnevno.hr i otkriva da im je stranicam blokirana jučer oko 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Susreli smo se s velikom neugodnošću kada je bez upozorenja ugašena naša Facebook stranica", kažu s portala.

Iako nigdje nije napisano, Direktno.hr je naslovnom fotografijom na članku o blokadi Facebook stranice aludirao na cenzuru na toj popularnoj društvenoj mreži. Na fotografiji je muškarac kojemu je preko usta zalijepljena traka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blokadom stranica desničarskih portala samo je nastavljen virtualni rat koji u Hrvatskoj traje još od presude šestorici čelnika Herceg-Bosne i Praljkovog samoubojstva. U diskusiju se uključila u čelnica konzervativne udruge U ime obitelji ŽeljkaMarkić koja je u nekoliko navrata od vladajućih tražila da 'stanu na kraj cenzuri koju u Hrvatskoj provodi Facebook'.

Facebook ofenziva Željke Markić

Markić je predložila ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da MUP otvori posebnu e-mail adresu na koju bi građani mogli slati prijave o brisanju objava i blokiranju Facebook profila iako se kao korisnici Facebooka pridržavaju internih pravila ove društvene mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je predložila da preko sredstava javnog priopćavanja pozovu hrvatske građane da dojave MUP-u sve konkretne slučajeve cenzure Facebooka koji se odnose na izražavanje mišljenja o haškoj presudi.

Nadalje, predložila je i da zajedno s drugim predstavnicima javne vlasti – premijerom i ministrom pravosuđa – stupi u kontakt s Facebookom i odredi način na koji će ta društvena mreža provoditi ustavnu i zakonsku odredbu o slobodi izražavanja i zabrani cenzure dok posluje u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo