DOMAĆI PROIZVODI / Evo od kud dolaze pisanice koje će se naći na stolu za Uskrs: 'Kokice su na zraku pa su i jaja bolja'

Iz Hrvatske poljoprivredne komore ističu da stvari izgledaju sve bolje, ponajviše zbog toga jer se građani iz dana u dan sve više okreću domaćim proizvodima.

30.3.2021.
20:39
VOYO logo

Na našim će se stolovima naći i pisanice. No, iako je uvoz i prošle godine smanjen za čak 7,5 posto, u rukama kupaca i dalje završavaju jaja koja najčešće dolaze iz Poljske. Iz Hrvatske poljoprivredne komore ističu da stvari izgledaju sve bolje, ponajviše zbog toga jer se građani iz dana u dan sve više okreću domaćim proizvodima.

Na ovom obiteljskom gospodarstvu, svaki posjet kokošima znači i pronalazak pokojeg jaja. Kako ove životinje trčkaraju na otvorenom i ne jedu smjese, njihova vlasnica tvrdi da su i njihova jaja bolja od onih u trgovinama, a to osjete i sami kupci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vele mi da su moja jaja fina, puno bolja od kupljenih. Kažu - o kako su vaša jaja žuta. Ja im odgovorim pa kako da ne kad su kokice vani na zraku i jaja moraju biti bolja", kazala je vlasnica OPG-a Pavica Zajec.

Više pogledajte u prilogu Matije Mlinarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo