Evo koliko Grad Zagreb plaća najam tramvaja

Zagrebački holding je ovih dana raspisao postupak javne nabave za najam 44 tramvaja, ukupne procijenjene vrijednosti od 672,7 milijuna kuna (bez PDV-a).

22.1.2013.
7:05
VOYO logo

Naime, mnogi birači koji u postignuće zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ubrajaju obnovu voznog parka ZET-a, zaboravljaju da ti tramvaji ne pripadaju Gradu Zagrebu i njegovim građanima, nego bankama od kojih su uzeti u najam, piše Novi list.

Na to su podsjetile tri nabave koje je raspisao Zagrebački holding: prva se odnosi na najam 10 tramvaja na 120 mjeseci, a cijena najma procijenjena je na 148,2 milijuna kuna bez PDV-a. Drugi dio odnosi se na najam 13 tramvaja, također na rok od 120 mjeseci, a cijena je 203,7 milijuna kuna bez PDV-a. Treći dio odnosi se na najam 21 tramvaja na rok od 73 mjeseca, a cijena najma je 320,7 milijuna kuna bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S PDV-om ukupan iznos najma kreće se oko 850 milijuna kuna. Posao najma Grad Zagreb, točnije njegov Holding, obavit će s UniCredit Leasingom, stvarnim vlasnikom velikog broja niskopodnih zagrebačkih tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo