Evo koliko cemo dati za skole, a koliko spiskati na fontane

12.5.2014.
13:53
VOYO logo

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic izjavio je novinarima na gradilistu Osnovne skole "Pavleka Miskine", gdje se temeljito rekonstruira skolska zgrada stara 100 godina, da je ulaganje u predskolski i obrazovni sustav uvjet za napredak Zagreba i Hrvatske, ustvrdivsi da je 350 milijuna kuna vise nego sto ce biti ulozeno u ostatku Hrvatske.

Gradnja triju novih fontana kod NSK-a pocinje cim bude gotova dokumentacija i nakon dovrsetka postupaka oko 3-4 prekrsajne prijave koje je "zaradio" zbog gradnje prethodne dvije. Uz to, popravit ce se fontane na Tomislavovu trgu i na Trgu zrtava fasizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjedbe zagrebackog HNS-a da gradnja jos triju fontana, koje ce gradane Zagreba kostati 18,9 milijuna kuna, pokazuje kako je Bandic neosjetljiv na stvarne probleme gradana i ne vidi gradske prioritete, gradonacelnik je odbacio kao "demagoske i populisticke".

Na upit HNS-a kako to da dvije stare fontane kostaju 18,4 milijuna, a tri nove tek neznatno vise, zbog cega sumnjanju na preplacivanje radova, Bandic kaze da je kod NSK-a "bila livada i 'pisaona pesa'", pa je tamo trebalo dovesti infrastrukturu, na sto je sigurno otisla trecina sredstava. "Sada samo 'nadostuklavamo', nastavljamo tamo gdje smo stali", rekao je Bandic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilazeci radove na zgradi OS "Pavleka Miskine" na Crnomercu najavio je da ce sve biti gotovo do pocetka nove skolske godine, odnosno do 8. rujna.

"Obnavlja se objekt star sto godina i to traje. To je izuzetno slozen projekt, mozda najslozeniji u zadnjih 15 godina", rekao je Bandic navodeci da ce za obnovu biti utroseno izmedu 40 i 45 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uputio je ispriku roditeljima koji vec godinu i pol ispracaju i docekuju svoje skolarce na tri lokacije u gradu, no to je cijena obnove i rekonstrukcije. Obnovljena skola bit ce dogradena s 2.500 cetvornih metara pa ce ukupno imati 5.500 'kvadrata' i raditi u jednoj umjesto u tri smjene.

Na tvrdnju novinara da su reklame jos uvijek na Trgu bana Jelacica, iako je zagrebacka Gradska skupstina donijela odluku da se uklone, Bandic je odgovorio da ce se, osim video zidova, sve reklame ukloniti postupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su na Jelacic placu reklame bile na krovovima u proteklih 40 godina, istaknuvsi da su tri cetvrtine reklama uklonjene, a zadnja cetvrtina bit ce uklonjena sukladno proceduri.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo