PAKLENE VRUĆINE / Tople noći i užareni dani: Crveni alarm zbog novog toplinskog vala, evo gdje će biti najgore

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na kopnu toplinski val počinje u utorak s ponegdje toplim noćima i dnevnom temperaturom višom i od 34 stupnja. Bit će pretežno sunčano, ali početkom tjedna još ne i posve stabilno

7.7.2024.
15:53
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Početkom tjedna kreće toplinski val na Jadranu - velika opasnost od vrućine očekuje se u utorak na riječkom, splitskom i dubrovačkom području koja su označena narančastim upozorenjem, a od srijede će prijeći u crveno upozorenje ili vrlo veliku opasnost od vrućine.

Istodobno, u srijedu i četvrtak, u kontinentalnom dijelu Hrvatske, na snazi će biti narančasto upozorenje odnosno velika opasnost od vrućine i to u svim kopnenim područjima: osječkom, karlovačkom, gospićkom, kninskom i zagrebačkom području, prognozirali su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idući tjedan na Jadranu još više vrućine te u ponedjeljak počinje toplinski val. Porast će i noćna i dnevna temperatura, nerijetko će vrijednosti već rano ujutro biti više od 25 stupnjeva, a danju i od 34. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a u jutarnjim satima burin i bura, te prevladavati sunčano.

Na kopnu toplinski val počinje u utorak s ponegdje toplim noćima i dnevnom temperaturom višom i od 34 stupnja. Bit će pretežno sunčano, ali početkom tjedna još ne i posve stabilno. U ponedjeljak je lokalni popodnevni pljusak moguć i na istoku, a u utorak u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije", prognozirali su iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'DOPING ZA MOZAK' /

Masnu hranu ljeti treba izbjegavati, ali znate li da je sladoled čak preporučljivo jesti? Evo zašto i kolika je preporučena količina

Image
'DOPING ZA MOZAK' /

Masnu hranu ljeti treba izbjegavati, ali znate li da je sladoled čak preporučljivo jesti? Evo zašto i kolika je preporučena količina

Na web stranici DHMZ-a od nedavno i temperature nekih rijeka

U DHMZ-u su izvijestili i o novitetu, od nedavno se, naime, na njihovoj web stranici mogu naći i temperature nekih rijeka.

"Sad kad znamo i sigurni smo u nadolazeću vrućinu, preostaje nam pripremiti se i držati preporuka struke. A rashladiti se, osim u moru, možemo i u rijekama koje će se također zagrijavati. Od nedavno, temperature nekih rijeka mogu se pronaći na web stranici DHMZ-a", istaknuo je za HRT Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema uobičajenim preporukama od velikih vrućina važno je rashladiti svoj dom i radno mjesto, kloniti se vrućine od 10 do 17 sati, rashladiti tijelo i piti dovoljno tekućine te pomoći drugima.

POGLEDAJTE VIDEO: Uz sve topliji zrak, stiže i saharski pijesak. No neke bi mogli rashladiti pljuskovi prije novog toplinskog vala

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo